Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu Municipal acollirà aquest dijous la presentació del llibre “Veritats sobre la Guerra Civil Espanyola” L’historiador local Ramon Batalla ha recollit a la seva obra el testimoni del desaparegut polític i escriptor Jaume Miravitlles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu Municipal acollirà aquest dijous la presentació del llibre “Veritats sobre la Guerra Civil Espanyola”

L’historiador local Ramon Batalla ha recollit a la seva obra el testimoni del desaparegut polític i escriptor Jaume Miravitlles

Detall de la portada del llibre.
Detall de la portada del llibre

L’historiador local Ramon Batalla presentarà aquest dijous a les 19 h a l’Ateneu Municipal el llibre Veritats sobre la Guerra Civil Espanyola, basat en el testimoni inèdit del desaparegut polític i escriptor Jaume Miravitlles. Durant l’acte, es durà a terme una taula rodona amb els també historiadors rubinencs Jaume Parras i Eduard Puigventós sota el títol Per què la República va perdre la Guerra Civil?

Miravitlles va ser un dels col·laboradors més estrets del president Lluís Companys, qui va encarregar-li la redacció d’un testimoni escrit l’any 1939, durant el seu exili. En aquest escrit, l’autor analitza des del punt de vista del govern de Catalunya un moment històric polèmic i complex, i denuncia tant la política de resistència a ultrança com el corrent polític centralitzador de la Segona República.

A la taula rodona d’aquest dijous, els historiadors participants debatran sobre les raons per les quals el sector republicà va perdre la Guerra Civil a partir del descobriment d’aquest testimoni de Jaume Miravitlles.