Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ateneu inicia aquest dissabte la seva programació musical Aquest cap de setmana, l’equipament municipal obrirà l’espai “Música per a petita infància” i la 5a edició del Cicle de Jazz, organitzat per l’Associació Jazz Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ateneu inicia aquest dissabte la seva programació musical

Aquest cap de setmana, l’equipament municipal obrirà l’espai “Música per a petita infància” i la 5a edició del Cicle de Jazz, organitzat per l’Associació Jazz Rubí

Duet The Voice of the Viol (foto: The Voice of the Viol).
Duet The Voice of the Viol (foto: The Voice of the Viol)

L’Ateneu Municipal enceta aquest dissabte dues de les propostes musicals que ha programat per a aquesta tardor. A partir de les 11.30 h, obrirà l’espai Música per a petita infància, adreçat a famílies amb infants de 0 a 5 anys, mentre que a les 16.30 h tindrà lloc la primera activitat dins el 5è Cicle de Jazz, organitzat per l’Associació Jazz Rubí.

Música per a petita infància aprofita la música com a vehicle per treballar l’expressió i la creativitat a les primeres etapes de la vida, així com a element d’educació emocional dels infants. Una vegada al mes, les famílies poden participar en dinàmiques d’escolta i experimentació de diferents sons i ritmes inspirats en elements naturals: el mar (21 d’octubre), la terra (18 de novembre) i el cel (16 de desembre). Per assistir a les sessions, cal inscriure’s prèviament ja que l’aforament de la sala on es realitza l’activitat és limitat. Tota la informació sobre el cicle es pot consultar, juntament amb la resta d’activitats familiars de l’equipament, a l’adreça ateneurubi.cat/activitatsfamiliars.

El mateix dissabte, arrenca la 5a edició del Cicle de Jazz, amb el qual l’Associació Jazz Rubí pretén acostar aquest gènere i els seus intèrprets a la ciutadania. Coincidint amb l’inici d’aquesta proposta, l’entitat ha organitzat a les 16.30 h una masterclass de jazz vocal amb la la cantant Viktoria Pilatovic on es treballarà la preparació d’un repertori vocal propi i la improvisació. La sessió té un preu de 30€ i per assistir-hi cal adreçar un correu a l’adreça . Posteriorment, a les 20.30 h, Pilatovic oferirà un concert gratuït acompanyada de la pianista Michele Fäber, el contrabaixista Curro Gálvez i el bateria Enrique Heredia, qui conformen un dels trios rítmics més consolidats de l’escena jazzística catalana. La programació completa del cicle es pot trobar a ateneurubi.cat/5ecicledejazz.

Torna la música clàssica
El proper divendres 27 d’octubre, a les 20.30 h, s’iniciarà el darrer trimestre d’actuacions del cicle Sala Clàssica, que durant tot l’any ha acostat el públic a músiques antigues i del gènere clàssic, tot incidint en la pedagogia sobre el context de les peces interpretades i els seus autors. A la primera sessió, l’equipament acollirà un recital d’acordió a càrrec de Marc Jiménez, que oferirà un repertori amb obres de Robert Schumann, J. S. Bach, Charlie Chaplin i Pau Casals, entre altres.

Les següents cites dins d’aquest cicle, també de caràcter mensual, aniran a càrrec de The Voice of the Viol, que oferiran un recital de viola de gamba a duet amb veu soprano el 24 de novembre, i del clarinetista Oriol Romaní, el 22 de desembre.