Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Arxiu Municipal s’enriqueix amb la donació d’uns documents històrics de Josep Font L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha signat un conveni amb els fills del rubinenc per a la cessió d’un fons documental datat en temps de la República i la Guerra Civil https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Arxiu Municipal s’enriqueix amb la donació d’uns documents històrics de Josep Font

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha signat un conveni amb els fills del rubinenc per a la cessió d’un fons documental datat en temps de la República i la Guerra Civil

L’alcaldessa i el regidor de Cultura han examinat els documents donats (foto: Lali Álvarez).
L’alcaldessa i el regidor de Cultura han examinat els documents donats (foto: Lali Álvarez)

L’Arxiu Municipal ha incrementat el seu fons amb l’adquisició de diversos documents d’interès històric i cultural pertanyents al rubinenc Josep Font Roca (1919-2012). La donació s’ha formalitzat aquest dimarts amb la signatura d’un contracte entre l’alcaldessa, Ana María Martínez, i els fills del difunt, Jaume i Pere Font Martí.

El fons donat a l’Ajuntament està datat en temps de la República i la Guerra Civil, i inclou: tres fragments manuscrits d’un diari de guerra (1938-1939), cinc llibretes amb dibuixos i altres escrits de les Escoles Ribas (1932-1933), una dotzena de fotografies, tres programes del Centre Democràtic Repúblicà, tres cartes i dues cartilles militars, una de l’època republicana i una altra del franquisme. El fet que aquests béns de caràcter privat passin ara a mans de l’Ajuntament els converteix en una font d’informació històrica i, a més, els fa accessibles al conjunt de la ciutadania, tal com ha destacat l’alcadessa: “Cal agrair a la família Font Martí la donació d’aquest material, que ens ajuda a reconstruir el relat de la nostra ciutat. Amb petites aportacions com aquestes enriquim un arxiu que és patrimoni de tots els rubinencs i rubinenques, alhora que treiem de l’oblit aquells noms que formen part de la nostra història recent”.

En virtut del contracte signat aquest dimarts, l’Ajuntament es compromet a custodiar i assumir les despeses de conservació i restauració del material, que ja ha estat digitalitzat, així com a posar el conjunt dels documents a disposició dels investigadors i del públic en general per al seu accés i divulgació. L’acord també recull la denominació d’aquest material com a Fons Josep Font Roca / Arxiu Municipal de Rubí.