Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’artista rubinenca Anna Tamayo dona cinc pintures a la ciutat Les obres passaran a formar part del fons del Museu Municipal Castell, que s’encarregarà de conservar-les i divulgar-les https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’artista rubinenca Anna Tamayo dona cinc pintures a la ciutat

Les obres passaran a formar part del fons del Museu Municipal Castell, que s’encarregarà de conservar-les i divulgar-les

L’alcaldessa i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural han visitat el taller de la pintora (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural han visitat el taller de la pintora (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’artista rubinenca Anna Tamayo Ymbert ha donat a l’Ajuntament cinc obres pictòriques pertanyents a la col·lecció La memòria de les flors extraviades. El lliurament s’ha formalitzat aquest divendres amb la signatura de l’acord de donació per part de l’autora i de l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez Martínez, que ha acudit al taller de la pintora acompanyada del regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón.

Les obres seleccionades seran inventariades i conservades pel Museu Municipal Castell (MMUC), que també s’encarregarà de posar-les a disposició de les persones investigadores i del públic en general per a la seva divulgació.

Sóc rubinenca i m’agrada que la meva obra formi part de Rubí. Em fa molta il·lusió que la ciutat en pugui gaudir també, que aquests quadres es puguin quedar aquí”, ha manifestat Tamayo Ymbert en el moment de signar l’acord. L’alcaldessa ha correspost aquestes paraules: “Aquest és un acte de generositat de l’artista i una mostra del seu sentiment de pertinença a la ciutat. Per a Rubí és un orgull tenir artistes com l’Anna Tamayo, que volen que una part de la seva obra la puguem gaudir tots i totes”.

Les cinc pintures lliurades a la ciutat s’han pogut veure a El Celler aquest mateix any dins l’exposició La memòria de les flors extraviades. La mostra reunia una quarantena de quadres de mig i gran format, treballats amb tècnica mixta, on l’artista rubinenca reflecteix la seva recerca artística al voltant del concepte de bellesa efímera. En aquestes obres, Tamayo Ymbert reinterpreta l’estètica clàssica de les flors, estretament lligada al gènere de la natura morta, per abordar-la des del seu propi estil.

A l’octubre, La memòria de les flors extraviades iniciarà una itinerància per les localitats de Santander, León i Ponferrada.

Homenatge a Santiago Rusiñol
L’Espai Expositiu Aula Cultural ha inaugurat aquest dijous l’exposició Homenatge a Santiago Rusiñol, a càrrec de l’alumnat del taller d’Anna Tamayo Ymbert. Es tracta d’una col·lecció de pintures que recreen les temàtiques clàssiques de l’artista modernista català. Els autors i autores han escollit les obres de Rusiñol que més s’ajustaven als seus interessos i les han reproduït segons el seu propi estil, fet que els ha permès entendre millor l'imaginari del pintor i el seu ofici.

La mostra, inclosa a la programació estable dels espais expositius municipals, es podrà visitar fins al 2 de novembre.