Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació facilita l’activitat econòmica i promou les oportunitats de feina de la ciutadania Així es constata en la memòria anual de l’àrea, la primera en format audiovisual que detalla la feina feta amb la indústria, les empreses, les persones emprenedores, el comerç, la formació i l’ocupació amb els testimonis de rubinencs i rubinenques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació facilita l’activitat econòmica i promou les oportunitats de feina de la ciutadania

Així es constata en la memòria anual de l’àrea, la primera en format audiovisual que detalla la feina feta amb la indústria, les empreses, les persones emprenedores, el comerç, la formació i l’ocupació amb els testimonis de rubinencs i rubinenques

Rubí Empresa ha atès 3.541 empreses, ha acompanyat 124 persones emprenedores i ha impulsat la creació de 33 noves empreses  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Rubí Empresa ha atès 3.541 empreses, ha acompanyat 124 persones emprenedores i ha impulsat la creació de 33 noves empreses (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació (AICO) de l’Ajuntament de Rubí desenvolupa accions, programes i serveis per impulsar el creixement econòmic i sostenible de la ciutat. L’AICO inclou Rubí Empresa, el servei de Comerç i Rubí Forma. La memòria de 2022 és la primera en format audiovisual que detalla la feina feta amb la indústria, les empreses, les persones emprenedores, el comerç, la formació i l’ocupació no només a través de dades sinó també a través dels testimonis de rubinencs i rubinenques. Així, diversos usuaris i usuàries dels serveis municipals de l’AICO expliquen en primera persona la seva experiència. “Els objectius de l’Àrea d’Indústria, Comerç i Ocupació es resumeixen en facilitar l’activitat econòmica i promoure les oportunitats de feina dels nostres veïns i veïnes. Sense deixar ningú enrere, impulsant el paper de les dones i atenent les necessitats de les persones amb diversitat funcional. Dos propòsits que abordem des de la innovació, especialment, en el camp tecnològic.  Veieu ja innovació en el format d’aquesta memòria que hem volgut que vagi més enllà de les xifres i els gràfics i us l’oferim en format audiovisual”, diu l’alcaldessa en el vídeo que servei d’introducció al document.

Durant el 2022, Rubí Empresa ha atès 3.541 empreses, ha acompanyat 124 persones emprenedores i ha impulsat la creació de 33 noves empreses. 47 empreses van formar part del projecte de millora de la competitivitat empresarial i es van oferir 14 programes de formació per a empreses i persones emprenedores. Les dades d’empreses s’acompanyen dels testimonis de Israel Arias Laguna, de l’empresa Drukat; Narcís Fernández Rebull, entrenador persona i Nataxa Moreno Rufaza, psicòloga i il·lustradora; destaquen en els seus testimonis l’eficiència del serveis que s’ofereixen a les empreses, especialment a l’hora de crear-ne una de nova.

El servei de Comerç treballa per fer del comerç una peça clau de vertebració de la ciutat, impulsant campanyes de promoció comercial, col·laborant amb les que duen a terme les associacions de comerciants i donant suport a les associacions i entitats territorials i sectorials de comerciants de la ciutat. Durant el 2022, s’han destinat més de 100.000 euros per fomentar i reactivar el comerç local, 13 accions de dinamització comercial, 5 fires i més d’un milió de visites a Mercat Municipal. Marià Rosàs Reinaldos de l’establiment Bodegas Rosàs lloa especialment la Fira del Vi i la feina feta per posar en valor la tradició vitivinícola de la ciutat.

Rubí Forma ofereix atenció personalitzada a persones en atur que busquen feina, a persones en actiu que volen millorar les seves competències professionals i al teixit empresarial que busca nous treballadors i treballadores o que vol formar la seva plantilla. L’any passat, Rubí Forma va oferir 7.265 hores de formació i 1.280 hores de pràctiques. Es van atendre 1.835 persones i es van gestionar 783 ofertes de treball. 413 persones van trobar feina. El testimoni d’Estiven Candelario Ruiz, tècnic de productes farmacèutics de l’empresa Hi-tis, explica com des de Rubí Forma el van acompanyar quan es va quedar sense feina.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Fitxers relacionats