Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’"Apollo XXV" de l’AFA de l’Escola 25 de Setembre 'conquereix' el concurs de comparses de Carnaval L’AMPA de l’Escola Torre de la Llebre ha quedat en segona posició amb "La Torre d’Oz ", mentre que la tercera classificada ha estat l’AMPA de l'Escola Balmes, amb "Coco Balmes" https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’"Apollo XXV" de l’AFA de l’Escola 25 de Setembre 'conquereix' el concurs de comparses de Carnaval

L’AMPA de l’Escola Torre de la Llebre ha quedat en segona posició amb "La Torre d’Oz ", mentre que la tercera classificada ha estat l’AMPA de l'Escola Balmes, amb "Coco Balmes"

El grup guanyador del Concurs de comparses de Carnaval, recollint el seu premi (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El grup guanyador del Concurs de comparses de Carnaval, recollint el seu premi (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Escola 25 de Setembre ha estat la guanyadora del Concurs de comparses de Carnaval d’aquest any gràcies a Apollo XXV, una proposta que al·ludia a l’espai. En segon lloc ha quedat la comparsa La Torre d’Oz, de l’AMPA Torre de la Llebre, basada en els personatges d’El mag d’Oz. La tercera classificada ha estat Coco Balmes, de l’AMPA del Col·legi Balmes, amb unes disfresses inspirades en els personatges i l’estètica de la pel·lícula Coco i el Dia dels Morts mexicà. Els tres grups premiats s’han donat a conèixer aquest dimarts al vespre en un acte que ha tingut lloc al Museu Municipal Castell (MMUC).

Aquest any, la rua de Carnaval va comptar amb la participació de 23 comparses, 20 de les quals es van inscriure al concurs. El jurat, format per membres de l’entitat Les Anades d’Olla ─portadors i dansaires del Bòjum─, van passejar d’incògnit per tot el recorregut, amb l’objectiu de no condicionar les coreografies i afavorir d’aquesta manera l’espectacularitat de la desfilada. A l’hora de puntuar les comparses, es va tenir en compte el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, el suport d’elements com vehicles o carrosses i l’ambient musical. Enguany, s’ha doblat la dotació econòmica del concurs. Així, els grups guanyadors rebran 1.400 euros, 700 euros i 400 euros respectivament.

Comparses premiades
Apollo XXV, la comparsa guanyadora, va escollir l’arribada de l’home a la lluna com a eix vertebrador de les seves disfresses, “totes elles iguals, perquè treballem per una escola amb igualtat, on volem que totes les persones se sentin integrades”, ha explicat Núria Cañete Viñals, presidenta de l’AFA de l’Escola 25 de Setembre. El centre educatiu és el tercer any que participa al concurs i en cada edició ha pujat al podi: ara fa tres anys va aconseguir el tercer premi, l’any passat va quedar en segona posició i aquest any ha estat el guanyador del certamen. “Ha estat molt emotiu rebre aquest premi, i més tenint en compte que justament ahir va morir una de les dones matemàtiques que va fer possible l’arribada de l’home a la lluna”, ha recordat Cañete. El jurat ha atorgat 82 punts a aquesta comparsa, formada per unes 125 persones.

Per la seva banda, Lídia Torres López, de la comparsa La Torre d’Oz, s’ha referit a la disfressa escollida per l’Escola Torre de la Llebre, que ha quedat en segona posició gràcies als 81 punts que li ha atribuït el jurat: “La idea va sorgir arran de la celebració del 80è aniversari de la pel·lícula i, per confeccionar-les, vam utilitzar diversos materials reciclats”. Unes 180 persones van desfilar dissabte caracteritzades com els personatges de la mítica pel·lícula protagonitzada per Judy Garland. Aquest és el segon any que el grup ha participat al concurs ─l’any passat va resultar el guanyador.

Per últim, Olivia García Trallero, la representant de la comparsa Coco Balmes, els tercers classificats, ha comentat que enguany van ser més d’una vintena de famílies del centre les que van proposar a l’AMPA participar a la rua com a col·lectiu. “Estem molt contents d’haver rebut aquest premi, que és un reconeixement a gairebé tres mesos de feina, durant els quals ens ha permès conèixer-nos més les diferents famílies”. García ha assegurat que pràcticament tota la disfressa s’ha confeccionat manualment i ha destacat la participació i implicació de les diferents famílies. La comparsa, que ha rebut 79 punts del jurat, la integraven una vuitantena de persones.

Enterrament de la Sardina
El Carnaval arribarà aquest dimecres a la seva fi amb el tradicional enterrament de la Sardina a l’Escardívol. El seguici fúnebre es concentrarà a les 18.30 h a la plaça del Doctor Pearson i des d’allà s’adreçarà cap a l’Escardívol, acompanyat de diverses entitats i col·lectius de la ciutat. A les 19 h, està prevista la crema de la sardina, que anirà a càrrec de la Colla de Diables de la Riera. Per a l’enterrament s’ha de vestir de dol, portar un ciri encès i una sardina penjada d’una canya.

Imatges relacionades

Ha completat el podi l'Escola Balmes, amb les disfresses inspirades en la pel·lícula "Coco" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Ha completat el podi l'Escola Balmes, amb les disfresses inspirades en la pel·lícula "Coco" (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
La proposta "La Torre d'Oz", de l'Escola Torre de la Llebre, ha quedat en segona posició (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
La proposta "La Torre d'Oz", de l'Escola Torre de la Llebre, ha quedat en segona posició (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
"Apollo XXV" va ser la disfressa escollida per l'AFA de l'Escola 25 de Setembre, que ha guanyat el concurs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
"Apollo XXV" va ser la disfressa escollida per l'AFA de l'Escola 25 de Setembre, que ha guanyat el concurs (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)