Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Antiga Estació acull una exposició d’homenatge a Sorolla a càrrec del taller d’Anna Tamayo La mostra “Joaquín Sorolla o la poesia de la llum”, inspirada en l’obra del cèlebre pintor valencià, es pot visitar gratuïtament fins al 24 de setembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Antiga Estació acull una exposició d’homenatge a Sorolla a càrrec del taller d’Anna Tamayo

La mostra “Joaquín Sorolla o la poesia de la llum”, inspirada en l’obra del cèlebre pintor valencià, es pot visitar gratuïtament fins al 24 de setembre

Els quadres exposats reflecteixen l’estil lluminós de Sorolla (foto: Localpres).
Els quadres exposats reflecteixen l’estil lluminós de Sorolla (foto: Localpres)

L’Espai Expositiu Antiga Estació acull fins al 24 de setembre Joaquín Sorolla o la poesia de la llum, a càrrec del taller d’Anna Tamayo. L’exposició reuneix tot un seguit de pintures inspirades en l’obra de l’artista valencià, un dels màxims exponents del postimpressionisme a Espanya.

Les alumnes del taller d’Anna Tamayo reten homenatge a Joaquín Sorolla recreant les temàtiques dels seus quadres ─especialment jardins i escenes marineres─ i la seva pinzellada característica. L’autèntica protagonista d’aquesta col·lectiva, però, és la llum, sovint imaginada pel pintor valencià amb l’objectiu de dotar de vida i bellesa espais i fets quotidians.

A la recerca de la llum
Nascut a València el 1863, Joaquín Sorolla va començar a pintar a l’aire lliure animat per un dels seus professors. Durant la seva joventut, el pintor va viatjar a Roma i París, on va entrar en contacte amb el naturalisme. El 1887 es va instal·lar a la ciutat d’Asís i allà va començar a fer escenes d’ambient valencià, donant inici al seu característic costumisme.

El 1889, Sorolla va descobrir a l’Exposició Universal de París els pintors nòrdics i el seu tractament de la llum, a partir del qual va construir el seu propi estil. Els ambients mariners i el realisme social van incorporar-se a la seva obra, que cada cop va donar més protagonisme a la llum. A partir d’aquest moment, Sorolla no va deixar d’experimentar per captar-la de la millor manera possible.

Joaquín Sorolla o la poesia de la llum es podrà veure a l’Espai Expositiu Antiga Estació fins al 24 de setembre, de dilluns a divendres de 10 a 13.30 h i de 16.45 a 20.15 h, i els dissabtes de 10 a 13.30 h. Els diumenges i festius, l’equipament roman tancat.