Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Antiga Estació acull a partir d’aquest dijous una exposició d’homenatge a Remedios Varo L’alumnat del taller d’Anna Tamayo Ymbert ha reunit diferents obres que s’inspiren en la producció de la pintora surrealista, a banda d’altres quadres que plasmen el Rubí d’abans i d’ara https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Antiga Estació acull a partir d’aquest dijous una exposició d’homenatge a Remedios Varo

L’alumnat del taller d’Anna Tamayo Ymbert ha reunit diferents obres que s’inspiren en la producció de la pintora surrealista, a banda d’altres quadres que plasmen el Rubí d’abans i d’ara

Les obres sobre el Rubí d’abans i d’ara (foto: Ajuntament de Rubí).
Les obres sobre el Rubí d’abans i d’ara (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Espai Expositiu Antiga Estació tornarà a acollir, a partir d’aquest dijous, les obres de l’alumnat del taller d’Anna Tamayo Ymbert. En aquesta ocasió, s’hi mostraran prop d’una trentena de quadres que inclouen producció inspirada en l’artista surrealista Remedios Varo, pintures de temàtica diversa i una dotzena de treballs que documenten el Rubí d’abans i d’ara.

Nascuda a Anglès (Girona) el 1908, Remedios Varo va ser una de les primeres dones a estudiar a la prestigiosa Real Academia de Bellas Artes de San Fernando de Madrid. A principis dels anys 30, va treballar com a dissenyadora publicitària a Barcelona, on es va unir al grup surrealista Logicofobista. El 1937 es va traslladar a París amb el poeta Benjamín Peret. Quatre anys després, però, l’arribada dels nazis la va obligar a fugir i a exiliar-se a Mèxic, el país que la va acollir de manera definitiva i on va desplegar una part important seva obra.

Remedios Varo és una important representant del moviment surrealista. La seva obra barreja ciència, misticisme, esoterisme i màgia, i dona a les dones un inusual protagonisme, allunyant-les de l’habitual imatge d’objecte del desig masculí per convertir-les en alquimistes, bruixes i éssers espirituals.

A banda de les obres inspirades en Remedios Varo, l’alumnat d’Anna Tamayo Ymbert també exposa a l’Espai Expositiu Antiga Estació pintures de temàtica diversa treballades de manera individual i una dotzena de quadres que recullen imatges emblemàtiques de Rubí. La mostra es podrà visitar fins al 31 d’octubre en l’horari habitual de l’equipament: dijous, divendres i dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius, d'11 a 14 h.