Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol facilitarà la transició del seu alumnat al món adult L’Ajuntament invertirà prop de 400 mil euros en la construcció d’un edifici annex que estarà operatiu el 2019 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol facilitarà la transició del seu alumnat al món adult

L’Ajuntament invertirà prop de 400 mil euros en la construcció d’un edifici annex que estarà operatiu el 2019

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, amb la directora del CEE Ca n’Oriol i un representant de l’AMPA (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, amb la directora del CEE Ca n’Oriol i un representant de l’AMPA (foto: Localpres)

El Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol ampliarà les seves instal·lacions l’any vinent amb la construcció d’un edifici annex. L’actuació està pressupostada en 399.986,64 € que assumirà íntegrament l’Ajuntament, i està previst que es comenci a executar a partir del novembre, amb un termini de finalització aproximat de set mesos.

L’ampliació consistirà en una nova ala en planta baixa que albergarà una cuina industrial, una aula de tecnologia i altres dos espais polivalents. Aquesta s’aixecarà en un extrem del pati de l’escola, on actualment es troba l’hort dels alumnes, i tindrà com a element singular un porxo amb plantes trepadores. Tot i disposar d’una única planta, el projecte preveu que l’edifici pugui créixer en alçada més endavant, si així ho requerís el centre.

L’annex permetrà distribuir millor l’alumnat de l’escola en funció de la seva edat i necessitats específiques, facilitant la preparació dels estudiants més grans per a la seva incorporació al món laboral. “L’alumnat de secundària està portant endavant un projecte de transició a la vida adulta, de formació a nivell professional, però ara mateix no tenim els espais adequats per desenvolupar-lo”, ha explicat la directora de l’escola, Dolors Castaño, qui ha afegit que l’ampliació “beneficiarà el municipi de Rubí”. En la mateixa línia s’ha pronunciat Xavier Giménez, tresorer de l’AMPA del CEE Ca n’Oriol: “Volem agrair a l’Ajuntament que finalment, després d’uns quants anys de lluita, es cobreixi una necessitat imperiosa dels nens: sortir de l’escola amb una autonomia el més gran possible”.

Tot i que la Generalitat és l’administració competent, l’Ajuntament va decidir assumir l’ampliació del CEE Ca n’Oriol amb pressupost municipal davant la seva manca de resposta. Així, segons l’acord assolit, el Departament d’Ensenyament només costejarà el mobiliari i altre material necessari per equipar el nou edifici.

El projecte d’ampliació s’ha treballat en coordinació amb l’escola i l’AMPA i ha comptat amb el suport de tots els grups polítics representats al consistori, tal com ha destacat l’alcaldessa, Ana María Martínez: “L’aposta per l’ampliació del Centre d’Educació Especial és una aposta de ciutat que té el suport de tots i cadascun dels grups polítics amb representació al Ple. Tot i que el govern municipal tenim la preocupació, l’ocupació i l’obligació de tirar endavant aquest projecte, agraeixo aquest suport”. L’actuació es va aprovar per unanimitat al Ple municipal del mes d’abril.

L’alcaldessa ha vinculat aquesta actuació a les polítiques d’atenció a la diversitat que està desplegant l’equip de govern durant aquest mandat: “Disposar d’un paraigua que incorporés totes les accions i programes en relació aquest tema era i és una prioritat per a nosaltres”. Martínez ha assegurat que seguiran treballant en aquesta línia, tal com demostra la reedició del casal d’estiu del CEE Ca n’Oriol, organitzat des del 2016  per l’AMPA amb el suport de l’Ajuntament.