Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa visita les obres del futur Servei d’Acolliment d’Urgències Residencials de Rubí El dispositiu oferirà una estada limitada a persones en situació de vulnerabilitat, d’urgència social o d’exclusió residencial que no tinguin una alternativa habitacional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa visita les obres del futur Servei d’Acolliment d’Urgències Residencials de Rubí

El dispositiu oferirà una estada limitada a persones en situació de vulnerabilitat, d’urgència social o d’exclusió residencial que no tinguin una alternativa habitacional

L’equipament s’ubicarà en un local de la societat municipal Proursa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’equipament s’ubicarà en un local de la societat municipal Proursa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha comprovat aquest dimecres com evolucionen les obres del Servei d’Acolliment d’Urgències Residencials, un nou dispositiu dels Serveis Socials de l’Ajuntament que té com objectiu oferir una estada limitada a persones o unitats de convivència en situació de vulnerabilitat, d’urgència social o d’exclusió residencial que no comptin amb una alternativa habitacional. El recurs, ubicat al carrer de Belchite, tindrà una capacitat de 34 places.

Tant el servei d’acolliment residencial d’urgència com el servei de residència temporal per a persones adultes en situació d’exclusió social són de prestació garantida, és a dir, que l’Administració està obligada a proporcionar-los a aquelles persones que en tinguin necessitat, segons estableix la Cartera de Serveis Socials de Catalunya. Fins ara, l’Ajuntament no disposava d’un equipament propi per oferir aquest servei, per la qual cosa havia de cobrir la demanda a través d’empreses d’allotjament turístic privades. “L’espai d’acolliment que estem ultimant ens permetrà comptar amb un nou recurs municipal plenament adaptat a aquesta funció i, d’aquesta manera, garantir una atenció social integrada”, ha explicat l’alcaldessa.

El nou dispositiu tindrà set habitacions amb bany amb una capacitat global de 34 places, així com una zona comuna. No serà únicament un espai residencial sinó que comptarà amb un equip professional especialitzat que acompanyarà les persones usuàries en el procés de millora de la seva situació. Els Servei Socials municipals seran els encarregats de derivar-hi els i les ocupants seguint els criteris d’accés que s’estableixen al reglament del recurs. Les necessitats podran ser detectades per aquest mateix departament o per la Policia Local.

El Servei d’Acolliment d’Urgències Residencials tindrà la seva seu en un local de l’empresa municipal Proursa. Actualment s’estan fent les obres de condicionament d’aquest espai de 279,90 m2. Es preveu que els treballs estiguin enllestits cap a finals del mes de març.

Objectius de Desenvolupament sostenible