Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa visita la històrica empresa Imerys Perlita La firma, situada al polígon de Can Jardí, s’ha estrenat aquest any com a patrocinadora de la Festa Major de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa visita la històrica empresa Imerys Perlita

La firma, situada al polígon de Can Jardí, s’ha estrenat aquest any com a patrocinadora de la Festa Major de Rubí

El plant manager d’Imerys Perlita amb l’alcaldessa i els regidors (foto: Localpres).
El plant manager d’Imerys Perlita amb l’alcaldessa i els regidors (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, han visitat aquest dijous l’empresa Imerys Perlita, situada al polígon de Can Jardí. La històrica companyia, que va iniciar la seva activitat a la ciutat als anys 70, ha traslladat als responsables municipals la seva voluntat d’implicar-se en la societat rubinenca, seguint la línia iniciada aquest 2015 amb el patrocini d’una activitat de Festa Major.

Imerys Perlita es dedica a la producció i comercialització de la perlita, un mineral d’origen volcànic que, quan es processa a altes temperatures, s’expandeix i es converteix en un material molt lleuger. La perlita s’empra principalment per a la filtració de vins, caves i olis, entre d’altres, però també com a element de construcció.

L’empresa situada a Rubí es va fer popular a la ciutat amb el nom d’Europerlita Española, però el 2005 va canviar de denominació arran de la seva adquisició per part del grup internacional Imerys. La planta del polígon de Can Jardí compta actualment amb 45 treballadors que, segons el plant manager de l’empresa, José Rodríguez, conformen una plantilla estable i amb gran experiència.

Línies de col·laboració
Durant la seva visita a Imerys Perlita, l’alcaldessa i els regidors de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i de Cultura s’han interessat per la situació actual de la companyia i han donat a conèixer als seus responsables la intenció de l’Ajuntament de facilitar al màxim l’activitat empresarial. En aquest sentit, Rafael Güeto ha posat a disposició d’Imerys Perlita l’extensa cartera de serveis que ofereix l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), com ara els projectes de millora de la competitivitat ─que compten ja amb la participació de nombroses empreses de la ciutat─ o les diferents accions formatives que es programen des de l’Escola d’Emprenedoria de Rubí (EDER). El regidor també ha posat l’accent en els cursos per a treballadors que organitza el Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO), tot destacant la voluntat de l’Ajuntament de potenciar la formació per poder millorar la qualificació professional dels rubinencs.

De la seva banda, l’alcaldessa ha refermat el compromís del seu govern amb la reactivació econòmica del municipi: “Estem intentant des de l’administració facilitar a la ciutadania de Rubí que no hagi de marxar fora per treballar i, alhora, que quan les empreses tinguin necessitat de personal el puguin trobar a Rubí [...]. Si pot ser, volem que la nova ocupació surti del col·lectiu d’aturats de la ciutat”.

Pel que fa a la col·laboració iniciada enguany en el marc de la Festa Major, tant l’empresa com el regidor de Cultura han expressat el seu desig de mantenir aquesta línia. Durant la celebració del passat mes de juny, Imerys Perlita va patrocinar l’espectacle The incredible box, a càrrec de la companyia rubinenca La Tal.