Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa trasllada al delegat del Govern català la seva preocupació per les pujades abusives dels lloguers En la seva primera visita a Rubí, Juli Fernández també ha recollit les demandes de la ciutat en relació a la construcció dels nous jutjats, el desplaçament de les línies d’alta tensió o l’hospital subcomarcal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa trasllada al delegat del Govern català la seva preocupació per les pujades abusives dels lloguers

En la seva primera visita a Rubí, Juli Fernández també ha recollit les demandes de la ciutat en relació a la construcció dels nous jutjats, el desplaçament de les línies d’alta tensió o l’hospital subcomarcal

El delegat del Govern, reunit amb l’alcaldessa (foto: Ajuntament – Lali Puig).
El delegat del Govern, reunit amb l’alcaldessa (foto: Ajuntament – Lali Puig)

El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, ha fet aquest dimarts la seva primera visita oficial a Rubí, durant la qual ha tingut ocasió de recollir algunes de les principals demandes de la ciutat. Una de les qüestions que li ha traslladat l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha estat la complicada situació que travessen al voltant d’una setantena de famílies rubinenques com a conseqüència de les pujades abusives dels seus lloguers, fruit de l’acció dels fons voltors.

Després de reunir-se aquest dilluns amb representants del Sindicat de Llogaters, la primera edil s’ha confessat molt preocupada pel futur immediat d’aquestes persones, que en molts casos s’enfronten a quotes que doblen les que tenien fins ara. “Són situacions que ens amoïnen molt [...]. Ho hem traslladat al delegat perquè faci el que pugui. Aquesta situació fa patir les famílies en allò que és essencial: el dret a un habitatge”, ha manifestat l’alcaldessa.

Juli Fernández ha reconegut la urgència d’aquesta demanda, que s’ha compromès a fer arribar immediatament a l’Agència Catalana de l’Habitatge. El delegat del Govern ha expressat la seva voluntat “que hi hagi el màxim acompanyament a aquests famílies per analitzar la situació i veure de quina manera podem avançar-hi [...]. El marc competencial no pot ser cap excusa”. En aquest sentit, Fernández confia que aviat es pugui fer efectiva la Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, després que el Govern espanyol es comprometés a retirar el recurs d’inconstitucionalitat que la mantenia suspesa. Per al delegat, l’entrada en vigor d’aquesta Iniciativa Legislativa Popular permetrà disposar d’una eina important per afrontar situacions de vulnerabilitat habitacional.

Equipaments pendents
Durant la reunió mantinguda aquest dimarts, l’alcaldessa i el portaveu del govern municipal, Rafael Güeto, han recordat al delegat del Govern a Barcelona altres demandes urgents de Rubí, com ara la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’hospital subcomarcal, els nous jutjats, l’edifici definitiu de l’Escola del Bosc o el desplaçament de les línies d’alta tensió de Can Fatjó. En relació a aquests darrers dos temes, l’alcaldessa ha requerit a Fernández que la Generalitat compleixi els compromisos adquirits amb la ciutat, malgrat l’Ajuntament ja ha anunciat que n’accelerarà l’execució assumint les obres amb pressupost municipal.

A la seva primera visita oficial a Rubí, el delegat del Govern a Barcelona ha estat rebut a l’Ajuntament pels membres de l’equip de govern i els representants dels grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i Veïns per Rubí (VR), que també han tingut ocasió de refermar les principals reivindicacions de la ciutat. Com és tradicional, Fernández ha signat el Llibre d’honor del consistori, on ha expressat la seva voluntat de ser útil als veïns i veïnes de Rubí.

Imatges relacionades

El delegat amb els representants del Ple (foto: Ajuntament - Lali Puig)
El delegat amb els representants del Ple (foto: Ajuntament - Lali Puig)