Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa rep la tercera promoció de joves contractats a través de la formació professional dual L’alumnat treballa des de l’1 de setembre a serveis socials, joventut, les escoles bressol municipals o el servei d’informàtica https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa rep la tercera promoció de joves contractats a través de la formació professional dual

L’alumnat treballa des de l’1 de setembre a serveis socials, joventut, les escoles bressol municipals o el servei d’informàtica

La trobada amb l’alumnat ha tingut lloc a l’auditori Rubí Forma  (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La trobada amb l’alumnat ha tingut lloc a l’auditori Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha incorporat 10 nois i noies que cursen formació professional en la modalitat dual (FP Dual) a la plantilla municipal a través d’un contracte de treball d’una mica més de 9 mesos. Els i les joves estudien a INS L'Estatut (CFGS Administració de sistemes informàtics en xarxa o CFGS Desenvolupament Aplicacions Multiplataforma) i a l’Institut La Serreta (CFGM Atenció a les persones en situació de dependència, CFGS Educació infantil o CFGS Integració Social) i se sumen a les àrees de Serveis centrals, Drets socials i Igualtat i Ciutadania. Així els i les joves treballaran al servei de tecnologia i sistemes d’informació, Serveis Socials, Cooperació i primera acollida, Gent Gran activa, joventut i a les escoles bressol municipals.

La formació professional dual aposta per la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels i les estudiants. L'alumnat rep part de la formació al centre educatiu i l’altra part l'obté mitjançant activitats formatives i productives a l'empresa. L'estada dels joves al consistori es divideix en dues fases: en la primera, de 100 hores, l'alumnat ha realitzat pràctiques per adaptar-se al funcionament de l'administració i, en finalitzar aquest període, l’1 de setembre ha començat l'estada remunerada amb un contracte de formació en alternança durant 854 hores, fins al 21 juny.

Aquest divendres, l’alcaldessa Ana María Martínez Martínez, el regidor d’Educació, Serveis a l’Empresa i del Servei d’Ocupació, Víctor García Correas; i la regidora de Serveis Centrals, Marta Oliva Martín, han donat la benvinguda a l’alumnat que s’ha incorporat a l’Ajuntament. “Les experiències amb alumnat d’FP Dual dels dos cursos anteriors, han estat un èxit per tothom: pels i les estudiants, per la corporació i pels centres formatius. Us desitgem que l’etapa al consistori sigui tan profitosa com ho ha estat per aquells que us han precedit”, ha dit l’alcaldessa als nois i noies en una trobada a l’auditori de Rubí Forma.

L'acte de benvinguda ha culminat amb una taula rodona sobre l'experiència de l'FP Dual a la corporació amb Maria Pradas Moreno, coordinadora d'FP de l'Institut La Serreta; Txus Anmella Subirada, directora de l'escola bressol municipal La Bruna i Beatriz González Zurdo, exalumna d'Educació Infantil i una de les alumnes contractades per l'Ajuntament el curs 2022-2023.

Aquesta és la tercera promoció d’alumnes que treballen a l’Ajuntament de Rubí a través de la modalitat Dual de l’FP.

Objectius de Desenvolupament sostenible