Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa reitera la demanda d’una segona estació de Ferrocarrils de la Generalitat a La Llana Ana María Martínez també ha tornat a reclamar que es recuperin els trens de la S5 que tenien origen a la ciutat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019alcaldessa-reitera-la-demanda-d2019una-segona-estacio-de-ferrocarrils-de-la-generalitat-a-la-llana/@@images/image/preview

L’alcaldessa reitera la demanda d’una segona estació de Ferrocarrils de la Generalitat a La Llana

Ana María Martínez també ha tornat a reclamar que es recuperin els trens de la S5 que tenien origen a la ciutat
Actualment, Rubí només disposa d’una única estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Les Torres (foto: Localpres).
Actualment, Rubí només disposa d’una única estació de Ferrocarrils de la Generalitat a Les Torres (foto: Localpres)

Aquest dilluns, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, s’ha reunit amb el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, per abordar les necessitats que té la ciutat en matèria ferroviària. Un dels temes que la primera edil ha posat sobre la taula ─i que ja va traslladar al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, el setembre passat─ ha estat la necessitat que Rubí disposi d’una segona estació a La Llana.

Segons Martínez, es tracta d’una “demanda històrica, tant d’aquest govern municipal com de governs anteriors, que considerem una prioritat absoluta”. En el marc de la trobada, Ticó ha comunicat a l’alcaldessa que aquesta qüestió no és competència de Ferrocarrils de la Generalitat i l’ha instat a traslladar-la a l’autoritat competent, en aquest cas, al director de l’Autoritat del Transport Metropolità, Pere Torres.

Ana María Martínez ha anunciat que farà arribar la seva petició a aquest consorci perquè “una ciutat com la nostra, de 75.000 habitants i amb l’ús que es fa dels Ferrocarrils, necessita tenir una segona estació que, en projecte, està ubicada en un espai on hi haurà un parc d’activitat econòmica, possiblement un nou servei de la Generalitat que s’ha de traslladar i que és molt provable que estigui ben a prop i la connexió d’una banda amb l’altra de la riera”. En aquest sentit, l’alcaldessa considera que La Llana, “una zona de desenvolupament i creixement, és el lloc idoni per ubicar la segona estació de Ferrocarrils”. Aquesta ubicació, a més, permetrà donar servei a la gran quantitat de ciutadans que viuen a les urbanitzacions i a la zona nord de la ciutat.

Durant la reunió amb el president de Ferrocarrils de la Generalitat, l’alcaldessa també ha expressat la seva preocupació per la disminució del nombre de trens que tenien com a origen l’estació rubinenca i els problemes de seguretat que això ocasiona. En aquesta línia, ha demanat a l’empresa pública que revisi aquesta reducció de serveis directes que surten de la ciutat i, si és possible, que busqui la manera d’incrementar aquests trens, “perquè realment és una necessitat”. Paral·lelament, també ha reclamat millores a l’estació de Les Torres, com ara una nova escala mecànica i que s’ampliïn les andanes, peticions que han estat desestimades per motius tècnics. 

En el marc de la trobada, Ferrocarrils i Ajuntament s’han compromès a celebrar reunions  tècniques trimestrals per abordar aquestes i altres qüestions.