Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa reitera al president de la Generalitat les demandes urgents de Rubí Ana María Martínez Martínez ha aprofitat la presència a la ciutat de Pere Aragonès Garcia per reclamar un cop més la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer, de la segona estació dels FGC i de l’Escola del Bosc, així com l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa reitera al president de la Generalitat les demandes urgents de Rubí

Ana María Martínez Martínez ha aprofitat la presència a la ciutat de Pere Aragonès Garcia per reclamar un cop més la construcció de l’Hospital Vicente Ferrer, de la segona estació dels FGC i de l’Escola del Bosc, així com l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol

L’alcaldessa s’ha reunit amb el president i el conseller de Territori a l’Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa s’ha reunit amb el president i el conseller de Territori a l’Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha reiterat al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès Garcia, la necessitat de resoldre els deutes històrics que té el seu govern amb la ciutat. Aprofitant la visita a Rubí del cap de l’executiu català, la primera edil li ha reclamat la recuperació del projecte de l’Hospital Vicente Ferrer i la millora de la connexió en autobús amb l’Hospital de Terrassa, la construcció de la segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a La Llana i de l’edifici de l’Escola del Bosc, i l’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.

En relació a l’hospital de referència, Ana María Martínez Martínez ha demanat al president que “rescati el projecte del calaix i que entengui que és una necessitat important per a la nostra ciutat, que aquest és un dispositiu que ha de garantir que els nostres veïns i veïnes siguin atesos com es mereixen”. Mentre això no passa, l’alcaldessa ha refermat la proposta consensuada entre Rubí, Sant Cugat i Terrassa per millorar la línia d’autobús interurbà B8 i que aquesta permeti arribar a l’Hospital de Terrassa de manera més eficient.

La primera edil també ha avançat a Aragonès que seguiran perseguint el projecte de la segona estació de FGC a La Llana fins que es faci realitat, així com la construcció de l’edifici definitiu de l’Escola del Bosc. Sobre aquesta última qüestió, l’alcaldessa ha dit que  “sabem que s’està reconduint un calendari que s’havia endarrerit, però no volem que torni a passar”. També en l’àmbit educatiu, Martínez Martínez ha traslladat al president de la Generalitat la conveniència de planificar una nova amplicació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol: “La pròxima ampliació es farà amb pressupost municipal però caldrà tornar-lo a ampliar, i això és una competència de la Generalitat. Cal que siguin conscients del que necessita aquest centre i tota l’educació especial”.

L’alcaldessa ha assegurat que seguiran recordant al Govern català tots aquests assumptes pendents fins que es facin realitat.

 

Nous habitatges socials al carrer de Marconi

El president de la Generalitat ha visitat aquest divendres la ciutat acompanyat del conseller de Territori, Juli Fernández Olivares, per conèixer l’estat d’execució de la promoció de 24 habitatges de lloguer assequible que està impulsant l’INCASÒL al carrer de Marconi. Aquest nou edifici residencial s’inclou en la planificació del Govern català per ampliar el parc de lloguer social a Catalunya en més de 10.000 habitatges durant els pròxims tres anys.

Volem fer front a aquest greu problema d’accés a l’habitatge que es pateix a tot el país però especialment en ciutats com Rubí. Que tothom tingui accés a l’habitatge és essencial per a una ciutat que es vol cohesionada”, ha manifestat Pere Aragonès Garcia, qui ha parlat d’un canvi de paradigma en les polítiques públiques d’habitatge basat en el lloguer.

La promoció situada al carrer de Marconi completa la impulsada per l’Ajuntament de Rubí al carrer de Maria Aurèlia Capmany i que consta de sis habitatges destinats a joves, gent gran i persones amb discapacitat. Per poder optar a qualsevol d’aquestes promocions, és imprescindible que la ciutadania s’inscrigui al Registre de Sol·licitants d’Habitatge amb Protecció Oficial.

Objectius de Desenvolupament sostenible