Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa reconeix la trajectòria de tres entitats durant la tradicional recepció de Festa Major Les activitats arrencaran aquest divendres a la tarda amb el pregó de la rubinenca Antònia Montmany, la primera bibliotecària de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa reconeix la trajectòria de tres entitats durant la tradicional recepció de Festa Major

Les activitats arrencaran aquest divendres a la tarda amb el pregó de la rubinenca Antònia Montmany, la primera bibliotecària de la ciutat

L'alcaldessa i els representants de les tres entitats homenatjades s'han fet una foto de família (foto: Localpres).
L'alcaldessa i els representants de les tres entitats homenatjades s'han fet una foto de família (foto: Localpres)

Rubí ha homenatjat tres entitats de la ciutat durant la tradicional recepció de Festa Major, celebrada als jardins de l’Ateneu. L’acte, que dóna el tret de sortida a les festes de Sant Pere, ha estat presidit per l’alcaldessa Ana María Martínez. Unes 200 persones, la majoria representants del teixit associatiu rubinenc, han assistit a la cita.

En el marc d’aquesta trobada, l’alcaldessa ha lliurat una placa commemorativa a dues entitats que enguany commemoren el seu 25è aniversari: l’AMPA de l’Escola Joan Maragall i els Diables de la Riera de Rubí. També ha estat homenatjat el Museu Etnogràfic Vallhonrat, que ha assolit el mig segle d’existència.

Ana María Martínez ha aprofitat l’ocasió per agrair la feina que fan totes les entitats de la ciutat: “Us vull fer arribar l’agraïment de tot l’Ajuntament perquè, sense vosaltres, no seria possible ni la Festa Major ni mantenir viva l’espurna de la tradició rubinenca. [...] Vosaltres feu que aquesta Festa Major s’hagi convertit en l’enveja de la comarca, vosaltres feu Rubí. No només ara per Festa Major, sinó tot l’any”. L’alcaldessa també ha instat les associacions de Rubí a convidar persones d’altres ciutats a gaudir de la festa de Sant Pere: “Expliqueu-los que la ciutat està canviant, que entren aires nous. Digueu-los que estem molt orgullosos de viure a Rubí i que aquesta ciutat té molts reptes però, com es demostra durant la Festa Major, aquests reptes els tirarem endavant perquè Ajuntament i entitats tibem tots junts”.

Tres entitats amb una llarga trajectòria
L’AMPA de l’Escola Joan Maragall ha estat reconeguda pels seus 25 anys d’història, durant els quals ha vetllat pel bon funcionament del col·legi, la qualitat de l’ensenyament i l’adequació de l’equipament. També col·labora amb el claustre de professors i té una representació directa al Consell Escolar. A més, l’AMPA organitza les activitats extraescolars i dóna suport a les activitats docents dels alumnes (música, llengua, educació física...) i a les activitats complementàries (colònies, teatre, festes...).

També s’ha homenatjat la Colla dels Diables de la Riera de Rubí, que va néixer oficialment el març de 1990, moment en què es van redactar els seus estatuts. Tot i així, els seus membres ja feien el diable des de l’any 1984 quan, després de la reposició dels correfocs a Catalunya, es van iniciar les festes de foc a Rubí. Durant aquests 25 anys, la Colla dels Diables de la Riera ha patit dues excisions, donant pas als Diables de Rubí (1995) i als Diables Rubeo Diablorum (2010). Actualment, les tres colles treballen plegades, fent més gran el món del foc festiu de la ciutat.

Per últim, s’ha posat en valor la tasca del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí durant els darrers 50 anys. L’entitat va començar a mitjans del segle passat, quan Miquel Vallhonrat es va iniciar en el món del col·leccionisme. De jove, el seu fill Pere es va interessar per l'afecció del seu pare i actualment és el conservador del museu. En un futur seran les seves filles, Núria i Anna, les que continuaran aquesta tasca amb la mateixa il·lusió, una feina que el seu avi va iniciar fa mig segle. Actualment, el museu disposa d'unes 8.000 peces, totes elles exposades per temàtica i per col·leccions. També hi ha una sala dedicada a l'artista Pons Cirac, l'Àngel del vidre. El 2014, el Museu Etnogràfic Vallhonrat va signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí per a l’organització d’exposicions temporals vinculades al teixit associatiu local. També col·labora de manera constant amb el Museu Municipal Castell en la difusió del patrimoni i història local.

Inici de la festa
La recepció d’entitats ha estat el preludi d’una Festa Major que arrencarà oficialment aquest divendres a la tarda amb el tradicional seguici (18.30 h). Enguany, aquesta activitat commemorarà precisament el 25è aniversari dels Diables de la Riera i retrà homenatge a Pau Sánchez, qui va ser membre d’aquesta entitat i del Centre Excursionista de Rubí, entre d’altres. Posteriorment tindrà lloc el pregó de Festa Major des del balcó de l’Ajuntament, enguany a càrrec de la rubinenca Antònia Montmany, antiga bibliotecària de la ciutat (20.30 h).

La primera jornada de Festa Major, que enguany recupera la tradició dels mocadors, també estarà protagonitzada, entre d’altres, pel concert de Pedro Guerra, que actuarà a partir de les 22 h a l’Amfiteatre del Parc del Castell.

Imatges relacionades

Més de 200 persones han assistit a la tradicional recepció d'entitats de Festa Major (foto: Localpres)
Més de 200 persones han assistit a la tradicional recepció d'entitats de Festa Major (foto: Localpres)
El reconeixement del Museu Etnogràfic Vallhonrat ha estat lliurat a Anna Vallhonrat, gestora cultural del centre (foto: Localpres)
El reconeixement del Museu Etnogràfic Vallhonrat ha estat lliurat a Anna Vallhonrat, gestora cultural del centre (foto: Localpres)
Per part dels Diables de la Riera de Rubí, han pujat a l'escenari Jordi Cots i Jaume Comas, president i cap de colla de l'entitat, respectivament (foto: Localpres)
Per part dels Diables de la Riera de Rubí, han pujat a l'escenari Jordi Cots i Jaume Comas, president i cap de colla de l'entitat, respectivament (foto: Localpres)
Pedro Fernández, president de l'AMPA de l'Escola Joan Maragall, en el moment de recollir la placa (foto: Localpres)
Pedro Fernández, president de l'AMPA de l'Escola Joan Maragall, en el moment de recollir la placa (foto: Localpres)