Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa presideix l’acte institucional del centenari de CaixaBank a Rubí La celebració ha reunit al Teatre Municipal La Sala prop de 500 persones, entre les quals hi havia una nodrida representació de clients de l’entitat bancària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa presideix l’acte institucional del centenari de CaixaBank a Rubí

La celebració ha reunit al Teatre Municipal La Sala prop de 500 persones, entre les quals hi havia una nodrida representació de clients de l’entitat bancària

L’alcaldessa, durant el seu discurs (foto: Localpres).
L’alcaldessa, durant el seu discurs (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha presidit aquest dilluns l’acte institucional de commemoració del centenari de l’obertura de la primera sucursal de CaixaBank ─anteriorment “la Caixa”─ a la ciutat. La trobada ha reunit unes 500 persones al Teatre Municipal La Sala, entre les quals hi havia clients de l’entitat bancària, extreballadors i associacions locals de caràcter social. CaixaBank està realitzant esdeveniments similars en aquelles ciutats on també es commemoren 100 anys de la seva implantació.

El 16 d’abril de 1916 obria les seves portes la primera sucursal de “la Caixa” a Rubí. Era la número 14 que l’entitat bancària implantava al territori català i estava situada al passeig Francesc Macià, número 73. Sobre el context social de l’època ha parlat l’historiador local i col·laborador del Museu de Rubí, Ramon Batalla, qui ha explicat durant l’acte institucional quina era la situació de la ciutat a començaments del segle XX, l’arribada del tren elèctric i la cultura de l’estalvi que imperava en aquella època.

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha destacat que “el fet d’aconseguir aquesta xifra de 100 anys posa de manifest l’arrelament de “la Caixa” a Rubí” i ha recordat que “es tracta d’una entitat que ha sabut fomentar l’hàbit de l’estalvi entre els més petits. Un hàbit que ha passat als nostres dies de generació en generació”. La primera edil també ha agraït a CaixaBank la seva implicació en els programes socials que van destinats a les persones més necessitades del municipi, mitjançant l’Obra Social “la Caixa”. “En èpoques de crisi, necessitem el cop de mà de les entitats privades, per complementar la tasca que sempre realitza l’Ajuntament. I és aquí on hem trobat el suport i la resposta ferma de la vostra Obra Social. El que vosaltres anomeneu “l’ànima de La Caixa” ha estat un salvavides per a moltes persones de la ciutat. Només per això valia la pena estar avui aquí, commemorar amb vosaltres aquest centenari i donar-vos les gràcies públicament”. L’alcaldessa ha animat els responsables de CaixaBank a mantenir aquesta col·laboració amb l’Ajuntament.

Actualment CaixaBank està col·laborant amb el projecte Ecobòdum, impulsat per l’Associació Agroecològica Can Feliu. Gràcies a la cooperació amb el consistori rubinenc, s’han millorat les condicions de treball de la quinzena de persones que formen aquest col·lectiu mitjançant la construcció d’un pou, que facilita les tasques de rec dels horts.

L’acte d’aquest dilluns també ha servit per conèixer els titulars de les llibretes més antigues de la nostra ciutat, que han rebut un obsequi, i per visionar el vídeo Història d’un compromís. La trobada s’ha amenitzat amb les actuacions musicals del grup The Gourmets.

Imatges relacionades

L'acte ha comptat amb actuacions musicals (foto: Localpres)
L'acte ha comptat amb actuacions musicals (foto: Localpres)
Els rubinencs amb les llibretes més antigues han rebut un reconeixement (foto: Localpres)
Els rubinencs amb les llibretes més antigues han rebut un reconeixement (foto: Localpres)