Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa obre la V Jornada sobre Formació Professional a la rambla del Ferrocarril La proposta estarà oberta a tota la ciutadania que vulgui millorar o ampliar la seva formació fins a les 19 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa obre la V Jornada sobre Formació Professional a la rambla del Ferrocarril

La proposta estarà oberta a tota la ciutadania que vulgui millorar o ampliar la seva formació fins a les 19 h

La jornada es desenvolupa en tres carpes que aplegarà espais per a cada centre (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La jornada es desenvolupa en tres carpes que aplegarà espais per a cada centre (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Tota l’oferta formativa de Formació Professional (FP) de Rubí es mostra aquest dimarts a la ciutadania a través d’una jornada especialitzada a la rambla del Ferrocarril. La jornada que arriba a la cinquena edició aplega l’oferta en FP dels centres educatius de Rubí i de l’entorn i ofereix xerrades i activitats paral·leles durant tot el dia. Fins dilluns, gairebé 600 persones ja havien formalitzat la inscripció a la jornada tot i que el tràmit que és gratuït es pot fer a la carpa d’inscripcions en arribar a la rambla.

La jornada ha arrencat a les 9.30 h amb la benvinguda als assistents a càrrec de l’alcaldessa Ana María Martínez. “En el cas de les persones joves amb formació professional presenten una taxa d’atur del 9%, mentre que els joves en general tenen taxes de desocupació del 28%. Això ens demostra que l’FP és una opció de present i de futur i que cal que l’administració acompanyi en la difusió de tota l’oferta que existent perquè pugui ser una alternativa escollida amb coneixement”, ha dit Martínez.

Durant tot el dia, les persones que visitin les carpes tindran accés a l'oferta formativa de  la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, CECOT Formació, Col.legi Regina Carmeli, Escola d'Art i Disseny edRa; Escola d'Adults de Rubí, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Oficial d'Idiomes de Rubí, Institut J.V. Foix, Institut L'Estatut, Institut La Serreta, Institut de Terrassa, Joviat FP Integrada,  PFI-PTT Rubí, Serveis i Assessorament CemFormació i l’oferta formativa del Rubí Forma. Podeu consultar el programa de xerrades en aquest enllaç.

Tallers i activitats paral·leles
Durant tot el dia hi ha previstes activitats i tallers que complementen la part més teòrica de la jornada: demostració de perruqueria, a càrrec de l'INS La Serreta (10 i 13.15 h); taller: "Posa't en forma", a càrrec del Cicle Formatiu Grau Superior (CFGS) condicionament físic del Col·legi Regina Carmeli (10.45 i 13 h); taller V Jing, música interactiva, a càrrec d'edRa, Escola d'Art i Disseny (11 i 15 h); taller de Modelisme industrial, a càrrec del CFGS de modelisme industrial del Col·legi Regina Carmeli (11.20 h); taller de Serigrafia MousePad, a càrrec d'edRa, Escola d'Art i Disseny (11.40 h); taller d'hàbits saludables "Aprenem a cuidar-nos" a càrrec de Laia Oulego i Raquel Garrido, infermeres del CAP Mútua de Rubí (12 h); taller de patinatge de l'Escola Mare de Déu de Montserrat (16 h); taller de preparació per a un càsting a càrrec de l'actriu Lucía Torres (16.30 h); exhibició de K-Pop a càrrec dels col·lectius de joves Onstage, Twiling i el Taller de Torre Bassas (17.30 h); exhibició de capoeria amb el Grup de Capoeira Brasil; i exhibició de break dance i hip-hop del grup Tiger amb la col·laboració de Dinàmic Crescendo.

També s’ha preparat un taller sobre la reproducció d’una planta a partir d’un esqueix a càrrec de la Font del Ferro (de 10 a 12 h), un taller de robòtica a càrrec de l’alumnat d’ESO de l’Escola Montserrat  (d’11 a 13.30 h), una sessió d’elaboració de piruletes dolces amb nitrogen, a càrrec de l’Escola d’Hoteleria Joviat (de 16 a 19 h) i un taller de receptes i tècniques de cuina en miniatura a càrrec de Campos Estela (de 10 a 13 h i de 15 a 18 h).