Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa inaugura la fira Rubí Forma’t i aposta per l’FP com a eina per millorar l’ocupabilitat de la ciutadania L’esdeveniment que vol ajudar a descobrir la vocació professional, mitjançant l'experimentació de diferents oficis i professions, a qui desitgi orientar o reorientar el seu futur professional té lloc a l’edifici Rubí Forma avui i demà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa inaugura la fira Rubí Forma’t i aposta per l’FP com a eina per millorar l’ocupabilitat de la ciutadania

L’esdeveniment que vol ajudar a descobrir la vocació professional, mitjançant l'experimentació de diferents oficis i professions, a qui desitgi orientar o reorientar el seu futur professional té lloc a l’edifici Rubí Forma avui i demà

L’alcaldessa ha inaugurat la fira a l'edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa ha inaugurat la fira a l'edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La Fira d'orientació i formació Rubí Forma't 2024 ha obert aquest dimecres a l’edifici Rubí Forma. La fira que tindrà lloc avui i demà de 9 a 13.30 h i de 15 a 19 h, s’adreça a estudiants de totes les edats, treballadors/ores en actiu o en situació de desocupació temporal, famílies, professionals de l'educació, orientadors/ores, empreses i ciutadania en general. Els i les visitants hi trobaran una mostra d’oficis i professions amb expositors organitzats per sectors professionals, amb centres formatius i empreses, que permetrà acostar-se a les diferents especialitats formatives i conèixer les sortides professionals que ofereixen. Cada sector oferirà també demostracions d’oficis. Els sectors representats són Indústria del metall i mobilitat, Salut i atenció a les persones, Oci i benestar, Energia i aigua, Informàtica i comunicacions, Serveis a les empreses, Artístic i Químic.

Ja fa vuit anys que proposem aquesta Fira de l’FP per facilitar totes les eines possibles a les persones que volen orientar o reorientar el seu futur. Per despertar vocacions. En aquests anys, la Formació Professional s’ha anat consolidant com l’opció prioritària de l’alumnat que vol cursar estudis post obligatoris. El motiu és claríssim: els tècnics i tècnics superiors tenen sortides professionals amb altíssima demanda i això assegura una bona entrada al món laboral. Sense haver de renunciar a res, perquè l’FP també és una manera d’accedir en el futur a estudis universitaris”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, durant la inauguració de la fira. L’edil ha reivindicat l’aposta del municipi per la formació professional: “Rubí continua apostant per la FP també com a estratègia de futur: la contractació en la modalitat DUAL de la FP per part de l’Ajuntament està plenament consolidada, reivindiquem el centre integral de la FP de perfil industrial i químic, treballem per ampliar l’oferta de Programes de Formació Inicial i aviat tindrem l’Escola d’Hosteleria”, ha argumentat.

La fira Rubí Forma’t incorpora per primera vegada informació sobre els batxillerats, itineraris formatius i professionals en funció de la modalitat, i l’accés a la universitat. També ofereix Punts d'Orientació Individualitzada, amb cita prèvia: espais dinamitzats per professionals de l'orientació, que tenen l'objectiu d'informar i facilitar la presa de decisions dels joves en les transicions educatives, les famílies i les persones adultes, com a acompanyament en el decurs de la vida formativa i  professional. L’alumnat dels centres educatius que ho han demanat hi farà visites guiades.

La carpa central de la fira és un espai d’informació transversal sobre: idiomes, oferta formativa de l'Escola d'Adults, emprenedoria, batxillerats, i universitats... amb la presència d’expositors dels Serveis Territorials d'Educació, l’Escola d'adults de Rubí, l’ Escola oficial d'idiomes de Rubí, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, l’Oficina de Treball (SOC) de Rubí, Fact Fupar, L'Heura del Vallès,  Rubí Forma, Rubí Empresa, Font del Ferro i el Consell Comarcal del Vallès Occidental.

L’espai àgora proposa xerrades, tallers i taules rodones relacionades amb el món educatiu, formatiu, professional i empresarial. El programa divulgatiu de la fira comença a les 11 h amb «Missió de ciutat Viladecans 2030: abandonament zero» a càrrec de Gisela Navarro Fuster, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Viladecans. A les 13 h, es presentarà l'eina digital IRIS, que té per objectiu possibilitar el treball en xarxa dels professionals de l'orientació acadèmica i professional de Rubí, amb Gemma Latorre de Dios, directora de l'Àrea de Projectes Educatius i Orientació de D'EP Institut, i Albert Muntal Leis, cofundador de Sr. Munera. A la tarda (16.30 h), l’autor i il·lustrador Oriol Malet i Muria hi presentarà el còmic Ombres de colors acompanyat de Rosalina Alcalde Campos, directora de Plataforma Zero Abandonament de la Fundació Bofill. Ombres de colors és un còmic que vol desestigmatitzar la realitat de l’abandonament escolar prematur (AEP). Després, Josep Lluís Medina Garcia, coordinador d'FP del Vallès Occidental parlarà d’«Estudis postobligatoris. Orientacions i processos de preinscripció» (17.30 h), en una xerrada adreçada a les famílies.

Demà dijous 21 de març, el matí es dedicarà a les empreses. La jornada obrirà a les 9 h amb una taula rodona sobre l’FP Dual moderada per la periodista de Ràdio Rubí Belén Tierno Nebot amb Tomàs Marín Sánchez, tècnic docent de la Unitat FCT - Dual de la Direcció General d'FP; Anna Torredeflot i Barrufet, CEO – directora de RH de Vak kimsa; Cristian Gracia Toribio, alumne d'FP dual, i Jacint Mauri Carrabina, coordinador d'FP dual de l'Institut J. V. Foix. A les 11 h, Lluís Soldevila Vilasís; CEO d’Acktitude i professor de transformació digital a ESADE Business School impartirà la xerrada «Digital Thinking: els deu trets del líder digital». Després,  Verònica Neira, educadora ambiental i dinamitzadora dels recursos de l'Institut Català de l’Energia (ICAEN) parlarà dels recursos educatius sobre energia de l’ICAEN per a centres educatius de Catalunya en una xerrada adreçada  a docents d'educació primària i secundària. El programa de conferències es tancarà a la tarda (17.30 h) amb la xerrada adreçada a famílies «Orientació i projecte de vida per a persones amb necessitats específiques de suport educatiu (NESE) després dels 16 anys», a càrrec d’Albert Carbó Vilavedra, psicopedagog de l'EAP del Servei Educatiu de Rubí i Castellbisbal; Arantza Jiménez Abil, tècnica de l’Oficina d’Atenció a la Diversitat Funcional de Rubí, i Josep Pons Carrió, inspector d'Educació al Vallès Occidental.

La Fira d'orientació i formació Rubí Forma't 2024 és una iniciativa de l’Ajuntament de Rubí, organitzada des del Consell de l' FP, amb la participació de diferents àrees de l’Ajuntament. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració  d’empreses i entitats públiques i privades del territori.

Objectius de Desenvolupament sostenible