Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa inaugura el nou edifici de secundària del Col·legi Balmes L’obertura d’aquest centre, situat al carrer de la Plana de Can Bertran, representa un impuls important per al projecte educatiu de l’escola https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa inaugura el nou edifici de secundària del Col·legi Balmes

L’obertura d’aquest centre, situat al carrer de la Plana de Can Bertran, representa un impuls important per al projecte educatiu de l’escola

L’alcaldessa i els regidors, durant la visita a les instal•lacions (foto: Localpres).
L’alcaldessa i els regidors, durant la visita a les instal•lacions (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, han assistit aquest dijous a la inauguració del nou edifici de secundària del Col·legi Balmes. L’equipament, situat al número 38 del carrer de la Plana de Can Bertran, molt a prop de l’escola d’infantil i primària, disposa d’unes modernes instal·lacions pensades per treure el màxim rendiment al projecte educatiu de l’escola.

Amb l’obertura d’aquest centre, tots els ensenyaments que imparteix el Col·legi Balmes queden ubicats en una zona pròxima ─l’anterior edifici de secundària estava al costat de la plaça de la Sardana mentre que el centre d’infantil i primària està situat al carrer Xile─. El trasllat, que s’ha fet efectiu aquest curs, suposa també un salt qualitatiu per a l’equip docent i l’alumnat d’ESO, que ara poden gaudir d’unes instal·lacions més modernes i amb tots els equipaments necessaris per fer front a les innovacions pedagògiques. Bon exemple d’això són les aules temàtiques, dissenyades en funció de les matèries que s’hi imparteixen.

A l’acte d’inauguració, l’alcaldessa s’ha referit amb afecte els seus anys com a alumna del Col·legi Balmes: “Durant molts anys de la vida, l’escola representa la nostra segona llar. Un indret on construïm una segona família, on escollim les nostres amistats i podem trobar els primers referents personals en la figura dels mestres [...]. En els més de 50 anys d’història del Col·legi Balmes, han estat molts els infants i joves de Rubí que hi ha trobat aquesta segona casa”. Martínez ha posat l’accent en la renovació pedagògica que ha viscut l’escola en els darrers anys, fruit del seu canvi de titularitat, i que s’evidencia en l’aposta per valors com la no discriminació, l’atenció a la diversitat o l’autonomia personal, entre d’altres. “Us encoratjo a viure aquest canvi, aquesta novetat, amb tota la il·lusió que es mereix. Aquest ha de ser l’embolcall que acompanyi com el valuosíssim treball que feu a diari professorat, alumnat i famílies”, ha conclòs.

Precisament a aquesta feina conjunta de la comunitat del Col·legi Balmes s’ha referit Carlos Camí, representant de la titularitat del centre, tot destacant que la qualitat d’una escola no rau únicament en unes bones instal·lacions: “Una bona escola es fa a través d’un bon projecte educatiu, un equip docent i auxiliar compromès, amb vocació, una direcció que defineixi uns objectius clars, uns pares implicats en l’educació dels seus fills i uns alumnes amb il·lusió per aprendre. Podem dir que tots aquests ingredients els tenim al Col·legi Balmes”.

De la seva banda, Miquel Mateo, director general de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, ha felicitat el Col·legi Balmes per uns nous equipaments que reforcen els quatre pilars de l’escola: ideari, projecte educatiu, equip de persones i acció tutorial.

L’acte d’inauguració de l’edifici ha finalitzat amb la descoberta d’una placa commemorativa per part de les autoritats.

Més de 50 anys d’història
El Col·legi Balmes és un centre educatiu privat concertat d’una línia que ofereix les tres etapes de l’educació obligatòria: educació infantil, primària i secundària. Va néixer l’any 1964 per iniciativa de Ramón Gonzalo, aleshores sota el nom d’Acadèmia Balmes. El 2010, l’escola va canviar de titularitat i va iniciar un procés de modernització de les seves instal·lacions, així com una renovació del seu projecte educatiu.

El curs 2014-2015, el centre va commemorar el seu 50è aniversari.