Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa i la primera tinenta d’alcaldia visiten la Mostra d’Arquitectura del Vallès a la Biblioteca Municipal L’exposició organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya aplega fins al 24 de febrer obres finalitzades entre el 2011 i el 2015 al Vallès https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa i la primera tinenta d’alcaldia visiten la Mostra d’Arquitectura del Vallès a la Biblioteca Municipal

L’exposició organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya aplega fins al 24 de febrer obres finalitzades entre el 2011 i el 2015 al Vallès

Ana María Martínez i Maria Mas, durant la visita (foto: Localpres).
Ana María Martínez i Maria Mas, durant la visita (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la primera tinenta d’alcaldia, Maria Mas, han participat aquest divendres en una visita guiada a la 7a Mostra d’Arquitectura del Vallès, instal·lada a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler fins al 24 de febrer. El recorregut també ha comptat amb la presència del delegat del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya al Vallès, Miquel Turné, el coordinador de cultura del Vallès, Francesc Camps, i els corresponsals de Rubí, Miquel Gaju i Manuel Muriano.

L’exposició organitzada pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya aplega tot un seguit d’obres finalitzades entre l’1 de gener de 2011 i el 31 de desembre de 2015 a les comarques del Vallès Occidental i el Vallès Oriental. Entre els projectes que s’hi poden veure, figuren dues obres executades a Rubí: la nova seu del Club Unió Petanca Les Torres-Rubí, de l’arquitecte Juan Melero, i el conjunt d’actuacions realitzades en el marc del Pla d’inversions financerament sostenible 2014-2016, a càrrec de diversos professionals.

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya situa el conjunt dels projectes seleccionats per a la mostra en un període marcat per una profunda crisi econòmica, en què ha quedat palesa l’enorme dificultat per impulsar, desenvolupar i resoldre projectes i obres, i en què l’esforç, la tenacitat i la imaginació han estat dels pocs recursos de supervivència a l’abast dels arquitectes. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha posat de relleu aquesta capacitat d’adaptació dels professionals, “que ens ha permès disposar al territori d’obres de tanta qualitat com les que es poden veure en aquesta exposició”.

En aquesta edició, la Mostra d’Arquitectura del Vallès inclou per primera vegada un espai anomenat Altres modalitats, que permet fer valer i divulgar les capacitats diverses que els i les arquitectes posen en pràctica per realitzar accions, al marge de l’edificació i l’urbanisme. També hi ha representada la primera edició del Premi Ciutat de Terrassa a la Millora del Paisatge Urbà, que escull les millors solucions tant en l’àmbit urbà com en el periurbà de la ciutat egarenca.