Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa i l’AVAN aborden la pròxima celebració del 25è aniversari de l’entitat L’associació, que dona suport a persones afectades per malalties neurològiques, desenvolupa la seva activitat en un local cedit per l’Ajuntament al carrer Lluís Ribas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa i l’AVAN aborden la pròxima celebració del 25è aniversari de l’entitat

L’associació, que dona suport a persones afectades per malalties neurològiques, desenvolupa la seva activitat en un local cedit per l’Ajuntament al carrer Lluís Ribas

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, amb els membres d’AVAN (foto. Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, amb els membres d’AVAN (foto. Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han mantingut aquest dijous una trobada amb l’AVAN (Associació Vallès Amics de la Neurologia). Durant la reunió, l’entitat ha abordat amb les representants municipals la pròxima commemoració del seu 25è aniversari, en la qual ja ha començat a treballar en coordinació amb l’Ajuntament.

Serà un plaer poder acompanyar l’AVAN en aquesta efemèride. Aquesta és una associació molt activa i que desenvolupa una feina molt important de suport a les persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies”, ha declarat l’alcaldessa, qui ha destacat especialment “la col·laboració que s’està produïnt amb l’entitat en el marc del Pla d’atenció a la diversitat funcional”. L’AVAN és un dels col·lectius que es van implicar des d’un primer moment en el procés d’elaboració d’aquest document, que ha de guiar les polítiques municipals d’atenció a les persones amb diversitat funcional, així com a la Taula d’atenció a la diversitat funcional, l’òrgan de participació en què es troben representats tots els agents que treballen en aquest àmbit a la ciutat.

L’AVAN va néixer el 1993 a la ciutat de Terrassa fruit de la unió d’una trentena de famílies afectades per malalties neurològiques que no trobaven els serveis i suports que necessitaven a la sanitat pública. Actualment l’entitat té més de 1.100 famílies associades i disposa de seus a Rubí, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès. La de la nostra ciutat està ubicada al carrer Lluís Ribas, 27-29, i es tracta d’un local cedit per l’Ajuntament que tot just s’està millorant gràcies al suport del consistori. En aquest espai, l’entitat organitza diverses activitats per als seus socis i sòcies, com ara tallers de memòria o d’informàtica. A més, l’AVAN realitza xerrades i altres propostes de divulgació i sensibilització envers les malalties neurològiques obertes a tota la ciutadania.