Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa felicita Josep Flotats en el seu 100 aniversari El rubinenc, que celebra el seu centenari aquest dimecres, ha rebut de mans de l’alcaldessa una placa commemorativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa felicita Josep Flotats en el seu 100 aniversari

El rubinenc, que celebra el seu centenari aquest dimecres, ha rebut de mans de l’alcaldessa una placa commemorativa

Josep Flotats, acompanyat de l'alcaldessa i de la seva família (foto: Localpres).
Josep Flotats, acompanyat de l'alcaldessa i de la seva família (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha visitat aquest dimecres el rubinenc Josep Flotats amb motiu del seu 100 aniversari. Coincidint amb aquesta data tan especial, la màxima responsable municipal ha felicitat aquest veí del Centre i li ha lliurat una placa commemorativa en nom de l’Ajuntament de Rubí.

Flotats va néixer el 1915 en el si d’una família de pagesos que es dedicava principalment al conreu de la vinya i el presseguer. Amb només 20 anys, va combatre a la Guerra civil espanyola, al front d’Aragó, on el seu germà Jaume va desaparèixer sota les bombes. Durant 75 anys no en va saber res, fins que un dia va rebre un trucada de l’historiador rubinenc Eduard Puigventós avisant-li que el seu germà gran estava enterrat en una fossa comuna de Tarragona. La família recorda aquell moment amb emoció ja que va significar el tancament d’una vella ferida.

Flotats va ser un dels set rubinencs que van gaudir recentment d’un reconeixement públic com a supervivents de la Guerra Civil i membres de la Lleva del biberó, en una iniciativa impulsada per l’escriptora Gracia Pérez.

Imatges relacionades

L'alcaldessa ha lliurat a Flotats una placa commemorativa (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha lliurat a Flotats una placa commemorativa (foto: Localpres)