Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa fa balanç del mandat i ‘dibuixa’ el Rubí del futur Ana María Martínez ha triat la conferència “Treballem pel present, dibuixem el futur” per anunciar la posada en marxa de l’ampliació de l’illa de vianants després de la Festa Major https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa fa balanç del mandat i ‘dibuixa’ el Rubí del futur

Ana María Martínez ha triat la conferència “Treballem pel present, dibuixem el futur” per anunciar la posada en marxa de l’ampliació de l’illa de vianants després de la Festa Major

L'alcaldessa durant la conferència a la biblioteca Mestre Martí Tauler (foto: Localpres).
L'alcaldessa durant la conferència a la biblioteca Mestre Martí Tauler (foto: Localpres)

“Treballem pel present, dibuixem el futur” és el títol de la conferència que l’alcaldessa Ana María Martínez ha pronunciat amb motiu dels dos anys de mandat. La màxima edil ha aprofitat el segon aniversari del ple de la seva investidura per fer balanç dels primers anys com a alcaldessa davant de regidors i regidores, representants d’entitats i associacions i veïns i veïnes en general. En el marc d’aquest acte, l’alcaldessa ha fet públiques les primeres dades d’una enquesta de satisfacció realitzada entre la ciutadania que conclouen que un 83% dels rubinencs i rubinenques consultats no voldrien viure a cap altra ciutat. Els enquestats han valorat especialment els autobusos urbans, les instal·lacions i activitats esportives i els carrers per a vianants. L’alcaldessa ha aprofitat precisament aquesta conferència per anunciar la posada en marxa de  l’ampliació de l’illa de vianants. A partir del 3 de juliol, s’ampliarà la zona per a vianants formada pels carrers Maximí Fornés, Pere Esmendia i Doctor Turró i es consolidarà el seu funcionament les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana. A banda dels carrers que ja formaven part d’aquesta àrea, ara també quedarà restringida la circulació al c. Doctor Robert, la pl. Pere Aguilera, el c. Narcís Menard, el c. Unió i un tram del c. Terrassa. Paral·lelament, també s’habilitarà un nou espai amb prioritat pels vianants a la zona de la pl. Onze de Setembre, concretament, al tram del c. Garcia Lorca entre els c. Magí Raméntol i Llobateras i al c. Magí Raméntol, entre els c. Garcia Lorca i Cal Gerrer.  “Amb aquest canvi, una ciutat moderna com és Rubí disposarà d’una veritable illa de vianants que donarà rellevància a les persones i als comerços de proximitat. Els nens i nenes recuperaran també el carrer com a espai de joc”, ha conclòs. Amb l’ampliació de l’illa, es dibuixa una ciutat veritablement amiga de la infància que té en compte la perspectiva dels nens i nenes a l’hora de definir-se. L’alcaldessa ha anunciat també la creació de 265 noves places d’aparcament gratuïtes en quatre punts estratègics: al Passeig de les Torres, la plana de Can Bertran i el carrer Mallorca, que en tindrà dos.

Martínez ha reiterat les tres prioritats essencials del seu govern: facilitar l’activitat econòmica per crear ocupació, el suport a les persones que més ho necessiten i el manteniment de l’espai públic. En l’àmbit de l’ocupació, l’alcaldessa ha posat l’accent en la feina compartida amb el teixit empresarial per crear llocs de feina.  “L’Ajuntament lluita contra l’atur incentivant l’ocupació i millorant les capacitats de la ciutadania per facilitar el seu accés o retorn al mercat laboral”, ha dit. Així, ha destacat que des de juny de 2015, l’Ajuntament també ha contractat directament  230 rubinencs a través de Plans d’Ocupació, una mitjana de gairebé 10 persones cada mes.

L’alcaldessa ha posat en valor el fet d’haver desencallat temes històrics com ara la incorporació del Casino Espanyol al patrimoni municipal, el nomenament unànime de la Síndica de greuges i la “propera aprovació del nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) que espero pugui entrar en vigor abans d’acabar l’any”.