Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa es reuneix amb els veïns contraris a la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil al carrer Lepant Ana María Martínez els ha ofert l’acompanyament de l’Ajuntament en les negociacions amb l’operadora Vodafone https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019alcaldessa-es-reuneix-amb-els-veins-contraris-a-la-instal-lacio-d2019una-antena-de-telefonia-mobil-al-carrer-lepant/@@images/image/preview

L’alcaldessa es reuneix amb els veïns contraris a la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil al carrer Lepant

Ana María Martínez els ha ofert l’acompanyament de l’Ajuntament en les negociacions amb l’operadora Vodafone

La reunió ha comptat amb veïns del bloc afectat i del barri.
La reunió ha comptat amb veïns del bloc afectat i del barri

L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de diversos regidors de l'equip de govern, ha rebut aquest dimecres a l’Ajuntament una representació dels veïns de la Zona Nord que s’oposen a la instal·lació d’una antena de telefonia mòbil de l’operadora Vodafone en un bloc de pisos situat al carrer Lepant, al tram entre Bailén i Navas de Tolosa.

La col·locació d’aquesta infraestructura està avalada per un acord signat ara fa un any entre la companyia telefònica i la comunitat de propietaris de l’edifici. Ara, però, els veïns del bloc volen rescindir aquest contracte, tant per l’oposició ciutadana que ha generat el projecte com pel que consideren un incompliment de l’acord per part de l’operadora, que hauria intentat instal·lar l’antena en dues ocasions sense comptar amb els pertinents permisos municipals d’obres i d’ocupació de la via pública, i sense avisar tampoc els habitants de l’edifici.

Tot i que l’autorització d’aquest tipus d’infraestructures correspon al Ministeri d’Indústria i no pas a l’administració local, l’alcaldessa ha volgut fer costat a aquests ciutadans en la seva preocupació. Tal com ha explicat, “l’Ajuntament ha plantejat des d’un primer moment un acompanyament als veïns i la mediació amb la companyia [...]. Farem tot el possible perquè és el que demanen els veïns”. Martínez ha afegit que la voluntat del consistori és aconseguir compatibilitzar els interessos de totes les parts implicades: “Estem intentant trobar la solució que no perjudiqui cap de les dues parts”.

De moment, els veïns ja han sol·licitat a la companyia la rescissió del contracte i estan a l’espera d’una resposta. El president de la comunitat de propietaris del bloc de pisos afectat ha expressat la seva esperança que la petició prosperi i ha agraït el suport de l’Ajuntament en aquest afer.