Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa dona la benvinguda als nous voluntaris de Protecció Civil de la ciutat Actualment, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí compta amb 21 integrants, dos dels quals han estat nomenats recentment https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa dona la benvinguda als nous voluntaris de Protecció Civil de la ciutat

Actualment, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí compta amb 21 integrants, dos dels quals han estat nomenats recentment

Els nous voluntaris s'han fet una foto de família amb l'alcaldessa (foto: Ajuntament - Lali Álvarez).
Els nous voluntaris s'han fet una foto de família amb l'alcaldessa (foto: Ajuntament - Lali Álvarez)

Aquest dimecres, l’alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Seguretat, Rafael Güeto, i l’inspector en cap de la Policia Local, Oriol Sànchez, han donat la benvinguda als nous voluntaris de Protecció Civil de la ciutat. En aquests moments, un total de 21 persones integren l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí (AVPCR), que té per objectiu la col·laboració desinteressada en diferents tasques vinculades a la prevenció i la seguretat dels rubinencs i les rubinenques.

En aquest sentit, el membres de l’entitat presten suport al consistori en la realització de serveis preventius d’informació i de suport als grups operatius; actuen en situacions d’emergència o d’alerta oferint suport logístic; col·laboren en l’estudi i realització de Plans de Protecció Civil i en la realització d’exercicis i simulacres; entre d’altres.

Aquest dimecres, l’alcaldessa ha lliurat els corresponents nomenaments als dos nous voluntaris que han superat la formació específica a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i, a la vegada, ha entregat els carnets als set aspirants a convertir-se en voluntaris.

Ana María Martínez s’ha adreçat als nous voluntaris amb paraules d’agraïment: “En nom de la ciutat que represento i que compartim, i així ens ho diuen els veïns i veïnes que us veuen en totes aquelles tasques que feu, us hem de donar les gràcies”. L’alcaldessa ha recordat que, durant el 2018, els voluntaris de Protecció Civil han treballat un total de 800 hores. “Aquesta dedicació que ens regaleu ens ha permès celebrar i gaudir de festes majors, cavalcades de Reis o nits de cap d’any, però també hem tingut la vostra atenció en situacions complicades com incendis o, per exemple, durant els aiguats del passat 15 de novembre”. Segons Martínez, “sempre us trobem quan us necessitem. I per això volem agrair-vos totes aquestes hores, que són feina, però també actitud i compromís”.

Per la seva banda, el cap de la Policia Local, Oriol Sánchez, ha comentat que l’associació, que va néixer l’any 2010, ha passat per “moltes dificultats a nivell personal, relacional i organitzatives al llarg d’aquests anys”, però també ha assegurat que el fet que “preméssiu les dents i seguíssiu esforçant-vos com heu estat fent durant aquests anys ens ha permès arribar fins aquí”. Tot i que actualment l’associació està formada per 21 membres, Sànchez ha recordat que hi va haver una època en què només eren sis o set. “Estic molt orgullós d’haver treballat amb vosaltres. I us encoratjo a seguir en aquesta línia. El voluntariat és importantíssim a totes les ciutats, perquè vertebra la població. I en el vostre cas, que hi sou quan més se us necessita, no té preu”.

José Miguel Barquín, president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí, ha explicat que els membres de l’entitat hi ingressen “per fer alguna cosa útil per la ciutat, per ajudar la ciutadania, alhora que també ens fa créixer com a persona, ja que realitzem una formació molt completa”.

Com fer-se voluntari
Per unir-se al grup de Voluntaris de Protecció Civil de Rubí és necessari omplir una sol·licitud i presentar-la, juntament amb la documentació requerida, a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). La persona sol·licitant iniciarà el procés sent aspirant i, al cap de sis mesos, podrà dur a terme la formació reglada pertinent a l’ISPC. Un cop superada la formació, serà nomenada voluntària per decret d’Alcaldia.