Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa dona la benvinguda a les persones contractades a través de plans d’ocupació Gairebé 40 rubinencs i rubinenques de més de 45 anys s’han incorporat a l’administració local durant un any https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa dona la benvinguda a les persones contractades a través de plans d’ocupació

Gairebé 40 rubinencs i rubinenques de més de 45 anys s’han incorporat a l’administració local durant un any

L’alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica s’han trobat  amb els nous treballadors i treballadores a l’auditori de l’edifici Rubí Forma (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica s’han trobat amb els nous treballadors i treballadores a l’auditori de l’edifici Rubí Forma (foto: Localpres)

38 persones de més 45 anys, i prioritàriament majors de 55 anys, en situació d’atur i sense prestacions socials treballaran per a l’Ajuntament de Rubí durant un any a través de Plans Locals d’Ocupació. Es tracta 16 administratius/ves, 6 peons jardiners, 4 peons de paleta, 4 oficials de la construcció, 5 agents cíviques, 1 treballadora social i dues persones més encara pendents de contractar. Les 36 persones que es van incorporar a la plantilla de l’Ajuntament de Rubí el 18 de setembre tenen un contracte per 12 mesos a jornada completa. “A tots us vull agrair ja a priori la feina que fareu tot aquest any, servir la ciutadania des de l’Ajuntament no és senzill i mai tothom està content del tot” ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez, en el marc d’una trobada amb les persones contractades. La màxima edil ha volgut posar l’accent en el fet que les noves contractacions ocupen persones de més de 45 anys “un col·lectiu que té més complicat la reinserció al món laboral quan es queda sense feina”.

Els nous treballadors i treballadores han estat derivats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que és qui s’ha encarregat de fer la selecció de candidats tenint en compte la situació personal de cada sol·licitant, la seva xarxa relacional i les seves condicions socioeconòmiques. “D’entrada us vull felicitar per haver superat el procés de selecció que us ha permès obtenir aquesta feina”, ha dit el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto. “També us vull encoratjar a continuar la vostra formació i poso a la vostra disposició l’oferta de cursos i l’equip de professionals del Rubí Forma”, ha conclòs.

Aquests plans locals d’ocupació seran possibles gràcies al Programa Complementari de Foment de l’Ocupació Local de la Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona que els subvenciona amb 931.606,54 euros. D’aquests, l’Ajuntament en rebrà la meitat (465.803,27 euros) durant 2017 i l’altra meitat durant 2018. L’administració local assumeix el cost de les indemnitzacions de final de contracte, dels materials i els EPIS, els equips de protecció individual que corresponguin a cada lloc de treball.