Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa dona la benvinguda a l’alumnat del Casal lingüístic del Pla Educatiu d’Entorn El casal ofereix un espai per a l’ús, l’aprenentatge i el reforç de la llengua catalana, el coneixement de l’entorn i la participació en activitats que donen resposta a les múltiples necessitats de l’alumnat nouvingut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa dona la benvinguda a l’alumnat del Casal lingüístic del Pla Educatiu d’Entorn

El casal ofereix un espai per a l’ús, l’aprenentatge i el reforç de la llengua catalana, el coneixement de l’entorn i la participació en activitats que donen resposta a les múltiples necessitats de l’alumnat nouvingut

La trobada ha tingut lloc a l'Institut la Serreta (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La trobada ha tingut lloc a l'Institut la Serreta (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

El Casal Lingüístic és una iniciativa socioeducativa del Pla Educatiu d’Entorn de Rubí, que es treballa des del servei d’Educació i Infància de l’Àrea Igualtat i Ciutadania. Es va iniciar l’estiu del 2021 i des d’aleshores s’ha dut a terme cada estiu, a les instal·lacions de l’Institut La Serreta. Els i les destinatàries són joves nouvingudes que cursen la ESO i participen a les aules d’acollida. Tenen entre 12 i 16 anys i han arribat i s’han escolaritzat a Rubí durant l’últim curs escolar. Aquest any, s’hi han inscrit 50 joves, procedents dels Instituts J.V. Foix, Duc de Montblanc, Torrent dels Alous, L’Estatut, La Serreta, Teresa Altet, Maristes i Regina Carmeli. L’alcaldessa, Ana Maria Martínez Martínez, ha visitat aquest dimarts els casals per donar la benvinguda personalment als i les joves.

El casal ofereix un espai per a l’ús, l’aprenentatge i el reforç de la llengua catalana, el coneixement de l’entorn i la participació en activitats que donen resposta a les múltiples necessitats que es presenten entre l’alumnat nouvingut. A través d’aquesta iniciativa, durant els dies de vacances escolars les joves tenen l’oportunitat de reforçar l’aprenentatge de la llengua i, d’aquesta manera, iniciar el proper curs amb més garanties. Així s’afavoreix la igualtat d’oportunitats d’aquest alumnat en l’àmbit educatiu i la millora del seu procés d’acollida i arrelament a Rubí. 

La programació del casal inclou activitats lúdiques en diferents equipaments municipals que els permetrà conèixer espais de la ciutat que els poden ser de gran interès: participaran en tallers artístics i educatius promoguts des de la Escola de Música Pere Burés, l’Escola d’Art i Disseny edRa, la Biblioteca Mestre Martí Tauler i l’Espai Jove Torre Bassas. La proposta, que té una durada de 3 setmanes, va començar dilluns 26 de juny i finalitzarà el 12 de juliol, en horari de 10 a 13 h.

Objectius de Desenvolupament sostenible