Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí s’acomiada dels regidors del Consistori en el darrer Ple municipal del mandat Durant la sessió, s’han aprovat les bases reguladores dels ajuts tributaris per a persones amb escassa capacitat econòmica, entre d’altres tràmits https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019alcaldessa-de-rubi-s2019acomiada-dels-regidors-del-consistori-en-el-darrer-ple-municipal-del-mandat/@@images/image/preview

L’alcaldessa de Rubí s’acomiada dels regidors del Consistori en el darrer Ple municipal del mandat

Durant la sessió, s’han aprovat les bases reguladores dels ajuts tributaris per a persones amb escassa capacitat econòmica, entre d’altres tràmits
Aquesta ha estat la darrera sessió plenària presidida per l’actual alcaldessa, Carme García.
Aquesta ha estat la darrera sessió plenària presidida per l’actual alcaldessa, Carme García

El Ple ordinari corresponent al mes d’abril, celebrat aquest dilluns, ha estat l’últim d’aquest mandat 2011-2015. La part final de la sessió ha tingut un toc d’emotivitat quan l’alcaldessa i els portaveus dels diferents grups municipals han dirigit unes paraules de comiat a la resta de regidors. Durant el Ple s’han aprovat diversos tràmits, entre ells les bases reguladores dels ajuts tributaris per a les persones amb escassa capacitat econòmica.

L’alcaldessa, Carme García, ha agraït “a tots els regidors i als treballadors municipals la feina feta per intentar millorar la ciutat”, en un mandat que ha qualificat “de consens, de parlar i d’intentar sumar”. En aquest sentit, i a tall d’exemple, ha recordat els quatre plans anticrisi que s’han desenvolupat en els darrers anys. García ha repassat breument els objectius que es va marcar l’equip de govern quan va arribar a l’alcaldia l’any 2011: reactivació econòmica, cohesió social, sostenibilitat ambiental i qualitat de l’espai públic. “Hem intentat canviar la ciutat per millorar-la”, ha assegurat la primera edil, que ha afegit: “He dedicat els millors anys de la meva vida a Rubí, sense escatimar temps de dedicació, amb honradesa i tossuderia”. Carme García ha agraït la confiança del seu equip de govern, de la resta de regidors i de la ciutadania i ha desitjat sort als propers 25 regidors que conformin el proper Ple municipal.

Un Ple de tràmit
Durant l’última sessió plenària del mandat s’han aprovat de manera definitiva les bases reguladores dels ajuts tributaris per a les persones amb escassa capacitat econòmica gravades per l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i s’han desestimat les al·legacions presentades per Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), al considerar que les seves aportacions ja havien estat debatudes en el marc de la Comissió de tarifació social.

Totes les formacions, excepte ACR, que s’ha abstingut, han donat el vist-i-plau a aquestes bases, que es van aprovar de manera inicial al Ple ordinari del mes de març.

Enguany, els ajuts tributaris presenten diverses novetats, que compten amb el consens de tots els grups polítics amb representació al Ple municipal. La diferència més notable respecte anys anteriors és que ara els ajuts s’han universalitzat amb un criteri principal: les persones amb escassa capacitat econòmica. Així, ja no serà necessari pertànyer a un perfil concret (persones grans, persones en situació d’atur, famílies nombroses o monoparentals...) per poder demanar aquests ajuts, sinó que en aquesta nova convocatòria els sol·licitants podran estar treballant i optar als ajuts si els seus ingressos entren dins del barem establert, per exemple. I és que, paral·lelament, també s’han ampliat els criteris econòmics per tal que molts més ciutadans puguin accedir a aquestes ajudes per pagar l’IBI.

Properament s’obrirà la convocatòria per poder sol·licitar aquests ajuts, que preveuen sufragar el 50% del rebut d’aquest impost fins a un límit de 250 euros.

Un altre tràmit que també s’ha aprovat en aquesta sessió ha estat la modificació del contracte de gestió del servei públic de transport urbà de viatgers, arran del canvi de recorregut de la línia 7, entre d’altres.

Últim Ple, última moció
El Ple ha aprovat, tot i els vots en contra del Partit Popular (PP) i de Convergència i Unió (CiU), una moció presentada per ACR per reprovar les actuacions de Josep Maria Tost com a director de l’Agència de Residus de Catalunya en el cas de Can Carreras.

Així, el Ple insta l’Agència de Residus de Catalunya a posar a disposició de l’Ajuntament, en el termini d’un mes, les dades del registre d’entrada de camions a l’abocador de Can Carreras des del gener de 2013, un aclariment respecte els càlculs teòrics de densitat de residus que entren en aquest abocador i una aproximació de la data de clausura de Can Carreras segons el ritme d’entrada de residus dels últims mesos, entre d’altres.

El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha assegurat que el fet que la portaveu de CiU, Núria Climent, hagi respost al Ple les preguntes que el Consistori havia fet arribar a l’Agència de Residus de Catalunya és una “falta de respecte cap a l’equip de govern, l’Ajuntament de Rubí i els rubinencs i les rubinenques”. 

Imatges relacionades

Al Ple d'aquest dilluns s'han aprovat de manera definitiva els ajuts tributaris per a persones amb escassa capacitat econòmica
Al Ple d'aquest dilluns s'han aprovat de manera definitiva els ajuts tributaris per a persones amb escassa capacitat econòmica