Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí reclama a les entitats financeres que mobilitzin els pisos actualment desocupats Ana María Martínez també ha instat l’IMPSÒL a adjudicar els 22 habitatges buits de protecció oficial de la promoció del carrer Lepant https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa de Rubí reclama a les entitats financeres que mobilitzin els pisos actualment desocupats

Ana María Martínez també ha instat l’IMPSÒL a adjudicar els 22 habitatges buits de protecció oficial de la promoció del carrer Lepant

Actualment, la promoció d’habitatges de protecció oficial del c. Lepant disposa de 22 pisos desocupats.
Actualment, la promoció d’habitatges de protecció oficial del c. Lepant disposa de 22 pisos desocupats

L’Ajuntament de Rubí vol aconseguir un parc social d’habitatge de lloguer que incorpori el major nombre de vivendes que actualment estan desocupades a la ciutat i que se sumi al parc d’habitatges públics existent. Per aquest motiu, l’alcaldessa, Ana María Martínez, ha adreçat una carta a les entitats financeres presents a la ciutat demanant-los que mobilitzin els pisos buits dels quals són titulars.

L’objectiu principal del govern municipal respecte el tema de l’habitatge és poder resoldre el màxim de situacions d’emergència social en què es troben moltes famílies de Rubí que han perdut el seu habitatge com a resultat dels efectes de l’actual crisi econòmica. Algunes han optat per ocupar habitatges buits propietat d’entitats financeres, com a solució desesperada, fruit de la seva pròpia iniciativa o sota l’empara de plataformes ciutadanes. “La majoria d’aquestes famílies, assegura l’alcaldessa, intenten regularitzar i normalitzar la seva situació per reprendre un projecte de vida. El nostre compromís és ajudar-les a assolir-ho i una de les línies d’actuació és, precisament, aconseguir un parc social d’habitatge de lloguer que incorpori el major nombre d’habitatges actualment desocupats”.

Recentment, el Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Algunes d’aquestes mesures impliquen una sèrie d’obligacions per fomentar que les persones o entitats que disposen d’un gran nombre d’habitatges desocupats mobilitzin el seu parc residencial a favor, precisament, de les famílies amb major necessitat de vivenda.

Tenim la ferma voluntat d’esgotar totes les possibilitats que genera aquesta llei i d’altres que també posen l’accent en la funció social de l’habitatge, per pal·liar l’impacte tan terrible que ha produït la crisi econòmica en la vida de molts ciutadans de la nostra població”, ha explicat Ana María Martínez. “Però també pensem que la  via de la negociació i del diàleg són eines molt més eficaces per trobar solucions que beneficiïn a tothom: famílies, propietaris i municipi”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha emplaçat les entitats financeres a donar una resposta en aquesta línia de la manera més ràpida possible, amb l’objectiu de resoldre l’emergència social en la qual viuen centenars de famílies de Rubí.

Parc d’habitatge públic i privat
Paral·lelament, l’alcaldessa de Rubí també ha remès una carta al director gerent de l’Institut Metropolità de Promoció del Sòl (IMPSÒL) instant aquest organisme a adjudicar els 22 pisos de protecció oficial que té desocupats actualment a Rubí.

Des de fa anys, el consistori rubinenc i l’IMPSÒL mantenen un acord de col·laboració en relació a la promoció d’habitatges del carrer Lepant. D’aquesta promoció de 46 pisos de protecció oficial que inicialment es van comercialitzar en règim de venda, en van quedar desocupats un total de 30. D’aquests, l’any passat se’n van adjudicar 8 en règim de lloguer amb opció a compra i, per tant, a dia d’avui n’hi ha 22 que resten sense ocupació.

A l’Ajuntament de Rubí ens interessa molt que el parc d'habitatges buits de la ciutat, sobretot el públic, es mobilitzi. En primer lloc, per donar sortida a la demanda i les necessitats detectades i, en segon lloc, per evitar ocupacions il·legals”. Així, segons ha traslladat l’alcaldessa a l’IMPSÒL, seria interessant i convenient que aquests pisos es puguin adjudicar el més aviat possible. “Estem oberts a qualsevol opció que ens ajudi a donar resposta a les demandes que ens fan cada vegada més famílies de Rubí, prioritàriament en opció de lloguer social, tal com estem fent amb les entitats financeres i amb els propietaris particulars”, ha assegurat Martínez.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Rubí ha sol·licitat una reunió de treball amb responsables de l’Institut Metropolità de Promoció del Sòl on poder abordar les condicions i el calendari d’aplicació d’aquest procés.