Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa de Rubí felicita l’AVAN pel seu 25è aniversari L’entitat, que dona suport a persones afectades per malalties neurològiques, ha celebrat aquest quart de segle amb l’obra 'Fulmonti' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa de Rubí felicita l’AVAN pel seu 25è aniversari

L’entitat, que dona suport a persones afectades per malalties neurològiques, ha celebrat aquest quart de segle amb l’obra 'Fulmonti'

L’alcaldessa ha lliurat una placa commemorativa a les representants d’AVAN (foto: Cesar Font).
L’alcaldessa ha lliurat una placa commemorativa a les representants d’AVAN (foto: Cesar Font)

El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest diumenge la representació de l’obra Fulmonti, de la companyia sabadellenca Kakaiba, amb la qual l’AVAN (Associació Vallès Amics de la Neurologia) ha celebrat el seu 25è aniversari. L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha volgut acompanyar l’entitat per commemorar aquest quart de segle de suport a les persones afectades per malalties neurològiques i les seves famílies.

L’AVAN va néixer el 1993 a la ciutat de Terrassa fruit de la unió d’una trentena de famílies afectades per malalties neurològiques que no trobaven els serveis i suports que necessitaven a la sanitat pública. Actualment l’entitat té més de 1.100 famílies associades i disposa de seus a Rubí, Terrassa, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Castellar del Vallès.

La de la nostra ciutat està ubicada al carrer Lluís Ribas, 27-29, i es tracta d’un local cedit per l’Ajuntament que tot just s’està millorant gràcies al suport del consistori. En aquest espai, l’entitat organitza diverses activitats per als seus socis i sòcies, com ara tallers de memòria o d’informàtica. A més, l’AVAN realitza xerrades i altres propostes de divulgació i sensibilització envers les malalties neurològiques obertes a tota la ciutadania.

Entre d’altres, l’entitat vetlla per la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per malalties neurològiques i neuropsiquiàtriques, així com de les seves famílies i dels seus cuidadors. També ofereix suport, serveis, programes d’assistència i tractament integral per aconseguir una millor qualitat de vida per aquestes persones. “L’AVAN acompanya aquest difícil procés amb expertesa però, sobretot, amb sensibilitat. Les famílies que acudeixen a l’entitat se senten acollides i ben ateses”, ha assegurat l’alcaldessa. “Com a representant d’un Ajuntament que vol situar les persones al centre de les seves polítiques, no puc fer altra cosa que agrair-vos aquesta valuosa aportació”.

Ana María Martínez ha posat en valor el fet que l’entitat no limita la seva tasca només a l’atenció dels seus associats i associades, sinó que “va un pas més enllà amb la participació en projectes de ciutat tan importants com el Pla d’atenció a les persones amb diversitat funcional”. I és que l’AVAN s’ha implicat de manera molt activa en l’elaboració d’aquest document que ha de guiar les polítiques d’atenció a les persones amb diversitat funcional, així com a la Taula d’atenció a la diversitat funcional, l’òrgan en què es troben representats tots els agents que treballen en aquest àmbit a la ciutat.

Enguany, l’entitat ha complert 25 anys i ho ha celebrat amb un sopar commemoratiu, celebrat al juliol, i la representació aquest diumenge de Fulmonti, que explica la història d’un treballador que pot perdre el dret de visitar el seu fill si no aconsegueix pagar la pensió després de quedar-se a l’atur.