Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa celebra la primera posició a la competició 'El Contenidor d’Or' i agraeix la implicació de la ciutadania Rubí ha doblat el reciclatge d’envasos de vidre durant el mes de febrer, en relació al mateix mes de l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa celebra la primera posició a la competició 'El Contenidor d’Or' i agraeix la implicació de la ciutadania

Rubí ha doblat el reciclatge d’envasos de vidre durant el mes de febrer, en relació al mateix mes de l’any passat

Martínez, Rodríguez i Mayo, davant del Contenidor d'Or (foto: Localpres).
Martínez, Rodríguez i Mayo, davant del Contenidor d'Or (foto: Localpres)

Al mes de febrer, Rubí ha estat la ciutat guanyadora de la competició “El Contenidor d’Or” que impulsa Ecovidrio. Concretament, i en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, s’ha doblat la quantitat de quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, passant d’un a dos quilos. Com a reconeixement a la implicació dels rubinencs i rubinenques amb el reciclatge del vidre, el Contenidor d’Or s’ha instal·lat a la plaça de la Nova Estació, on quedarà exposat fins que es proclami el nou guanyador mensual. 

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha valorat molt positivament aquest augment del 99,79% de la taxa de reciclatge de vidre, així com la proposta d’Ecovidrio: “Agraïm iniciatives com aquestes, que fan que, com a ciutat, puguem treballar cap a un model de vida sostenible, en què la ciutat cuida el medi ambient i el món en què vivim”. Martínez, que s’ha desplaçat fins a la plaça de la Nova Estació acompanyada del regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha atribuït el mèrit a la ciutadania: “Agraïm sobretot als veïns i veïnes que, sensibilitzats amb aquest objectiu compartit, i amb el seu granet de sorra a l’hora de reciclar, permeten incrementar aquesta quantitat de vidre que hem dipositat al contenidor verd i que fa que aquest contenidor daurat avui estigui en aquesta plaça”.

La màxima representant municipal ha verbalitzat el desig que Rubí sigui la ciutat guanyadora del concurs, que finalitza a l’abril. Ara per ara, Rubí lidera el rànquing general amb un increment de la seva taxa de reciclatge de vidre del 14%. Segons ha manifestat Sílvia Mayo, gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Rubí ha experimentat una crescuda molt significativa, comparada amb el mateix mes de l’any passat. Fins ara, no havíem tingut un creixement tan espectacular en cap altra ciutat”. Tal com ha assegurat Mayo, Rubí és la ciutat que més ha millorat aquest mes de febrer respecte si mateixa: Al final competim contra els nostres propis resultats. Volem millorar el nostre reciclatge i això és el que ha aconseguit Rubí”.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient ha parlat de la importància de reciclar el vidre, “un element reciclable al 100%”. Moisés Rodríguez ha recordat que el plec de clàusules del nou contracte de recollida de residus contempla l’augment d’àrees de contenidors amb cinc fraccions, amb l’objectiu d’oferir facilitats a la ciutadania a l’hora de fer una correcta separació de les deixalles: “Això incentiva la gent no només a tenir-ho fàcil, sinó a interioritzar la necessitat de reciclar. D’aquesta manera, just a costat de casa podran fer el triatge”. En aquest sentit, Sílvia Mayo ha recordat que el reciclatge de vidre és un “cicle perfecte, ja que el vidre és un element que es recicla al 100% i infinites vegades”. Són molts els ens involucrats en aquest cicle, però la peça clau és la ciutadania, ja que si aquesta no diposita l’envàs de vidre al contenidor corresponent, es trenca la cadena.

El Contenidor d’Or estarà instal·lat a la plaça de la Nova Estació fins que es proclami el nou guanyador mensual del concurs. A banda de Rubí, les altres ciutats que participen a la competició són Badalona, El Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.