Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa avança que les entrades de les urbanitzacions disposaran de càmeres de seguretat el 2018 Ana María Martínez ha visitat Can Fatjó, Sant Jordi Parc, Can Serrafossà, Can Ximelis i Els Avets en el marc del projecte Alcaldia als barris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’alcaldessa avança que les entrades de les urbanitzacions disposaran de càmeres de seguretat el 2018

Ana María Martínez ha visitat Can Fatjó, Sant Jordi Parc, Can Serrafossà, Can Ximelis i Els Avets en el marc del projecte Alcaldia als barris

Martínez, durant una de les trobades amb veïns d’aquesta zona.
Martínez, durant una de les trobades amb veïns d’aquesta zona

La seguretat i el bon ús de l’espai públic són les principals preocupacions que els veïns de Can Fatjó, Sant Jordi Parc, Can Serrafossà, Can Ximelis i Els Avets ─agrupats a la denominada zona 1─ han traslladat a l’alcaldessa, Ana María Martínez, en el marc del projecte Alcaldia als barris. Aquesta setmana, la primera edil de Rubí i el seu equip han visitat aquesta zona de la ciutat amb l’objectiu de conèixer de primera mà les necessitats i inquietuds dels veïns i veïnes i treballar, conjuntament, per la millora d’aquests barris i urbanitzacions. 

Les persones que viuen en aquesta zona de la ciutat comparteixen en bona mesura les mateixes necessitats que la resta de la ciutadania. En aquest sentit, el manteniment i el bon ús de l’espai públic ha estat una de les principals reivindicacions dels veïns d’aquesta zona. “La necessitat de mantenir l’espai públic i de tenir-lo encara més digne es fa més palesa a les urbanitzacions. En aquestes zones és molt necessari disposar d’un punt de recollida de poda i que el Telèfon Verd s’utilitzi de debò”, ha assegurat Martínez. Segons han explicat algunes associacions de veïns a l’alcaldessa, hi ha persones que utilitzen els contenidors de les urbanitzacions per dipositar-hi mobles o trastos vells, objectes que cal portar a la deixalleria o bé gestionar-ne la seva retirada a través del servei gratuït del Telèfon Verd.

La tinença responsable d’animals també preocupa a aquest conjunt de veïns. “Tornem a plantejar la necessitat de fer-nos tots copartícips de tenir la ciutat neta i digna. Sembla que els espais oberts encara conviden més a qui no té per costum fer una tinença responsable a mantenir aquestes conductes que són incíviques i que hem de treballar tots plegats per evitar-les”.

Per últim, els veïns de les urbanitzacions també han manifestat a l’alcaldessa diversos aspectes relacionats amb la seguretat, tant viària com de la zona. En aquest sentit, Ana María Martínez els ha avançat que la intenció del consistori és instal·lar càmeres de vídeo-vigilància a les entrades de les urbanitzacions l’any 2018. “Ara estem a la fase final d’estudi d’aquest projecte”, ha explicat l’alcaldessa, que ha afegit que “hi ha qüestions relacionades amb els permisos que estan allargant molt l’execució d’aquesta proposta”. Amb aquest sistema “no garantirem la seguretat dels veïns al 100% però, com a mínim, tindran un element més per sentir-se segurs”.