Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa Ana María Martínez presideix l’acte d’obertura de la nova planta de Continental a Rubí Amb la inauguració d’aquesta nova instal·lació, ubicada al PAE Cova Solera, la multinacional alemanya consolida la seva presència a la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa Ana María Martínez presideix l’acte d’obertura de la nova planta de Continental a Rubí

Amb la inauguració d’aquesta nova instal·lació, ubicada al PAE Cova Solera, la multinacional alemanya consolida la seva presència a la ciutat

L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el gerent de Continental Rubí, Cyril Hogard, han tallat la cinta inaugural (foto: Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i el gerent de Continental Rubí, Cyril Hogard, han tallat la cinta inaugural (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, acompanyada del regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha assistit a l’acte d’obertura de les noves instal·lacions de l’empresa Continental a la ciutat. La multinacional alemanya, que fins ara comptava amb dues plantes dedicades a la fabricació i muntatge de quadres d’instruments i pantalles multi funcions a Rubí, acaba d'inaugurar un nou edifici al PAE Cova Solera, que representa l’expansió del seu negoci dedicat a la producció de peces plàstiques, estètiques i funcionals.

Així, Continental continua el seu creixement en aquesta àrea de negoci, que va iniciar el 2010 amb la implantació de la seva segona nau de producció a Rubí, també al PAE Cova Solera. La companyia és present a la ciutat des del 1987, quan es va inaugurar la planta dedicada a la fabricació de components electrònics. Això demostra l’aposta de la multinacional per consolidar la seva presència al municipi.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha explicat que el procés d’industrialització succeït a la ciutat durant la segona meitat del segle passat ha tingut com a resultat que avui Rubí sigui la segona concentració industrial de Catalunya. En aquest sentit, Martínez també ha incidit en el fet que la innovació representa, en moments de crisi econòmica, un factor clau per rellançar l’activitat i per generar ocupació de qualitat i sostenible. Les noves instal·lacions de Continental, ha dit l’alcaldessa, “representen innovació, el fet de voler ser més competitius i treballar per ser-ho cada dia. Per nosaltres Continental representa allò que és una prioritat i que precisament avui n’hem parlat quan hem fet el balanç dels 100 primers dies de govern: el treballar perquè a la ciutat es generin llocs de treball de qualitat”. La primera edil ha recordat un dels compromisos del govern municipal en l’àmbit de la promoció econòmica: “el Pla director de polígons ha de donar com a resultat parcs empresarials que veritablement siguin pols d’atracció de noves empreses competitives que, al final, reverteixen en la generació de llocs de treball al municipi”.

Per la seva banda, el gerent de Continental Rubí, Cyril Hogard, ha recordat que la companyia és present a la ciutat des de fa 30 anys i que durant tot aquest temps ha obtingut la col·laboració del consistori, motiu pel qual s’han consolidat al municipi: “La ciutat ens ha prestat, des de sempre, tot el suport necessari: d’infraestructures, d’internet [...]. Gaudir d’aquest suport és molt important per un grup com Continental, que té moltes empreses al món, perquè al final això és el que pot marcar la diferència entre totes aquelles ciutats que poden oferir serveis”.

Gairebé 4.000 m2 de noves instal·lacions
El nou edifici de Continental, ubicat al polígon industrial Cova Solera, ocupa una superfície total de 3.985 m2, distribuïts en una planta de producció de 800 m2, un magatzem de 1.738 m2 i l’àrea d’oficines, de 1.447 m2. Amb aquestes noves instal·lacions, Continental vol donar resposta a la necessitat d’espai per gestionar els nous projectes assignats a l’empresa, tot generant negoci per a la localitat i la posterior contractació de nou personal.  

En l'àmbit internacional, la multinacional alemanya té 317 seus repartides en 50 països i, a tot el món, suma més de 200.000 treballadors.

Continental se suma a l’Smart PAE
Recentment, la multinacional alemanya ha entrat a formar part del projecte Smart PAE. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Rubí en el marc del projecte estratègic Rubí Brilla que té l’objectiu, entre d’altres, de facilitar l’accés de les empreses de la ciutat a serveis de telecomunicacions d’alta velocitat.

El consistori va connectar l’anella de fibra òptica municipal a la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC) amb la finalitat de guanyar velocitat de connexió (100 MB simètrics). A través de l’Smart PAE, es facilita que les empreses rubinenques que ho vulguin es puguin connectar a aquesta mateixa xarxa i, així, puguin ser més competitives. Per les companyies, es tracta d’una bona inversió ─han de pagar l’obra de canalització, que passa a ser de l’Ajuntament, mentre que la fibra és propietat de l’empresa─, ja que actualment tenen serveis de telecomunicacions molt lents i cars.

Continental ha estat la darrera companyia en sumar-se al projecte, que actualment compta amb 14 firmes participants. La multinacional alemanya és la primera que no està ubicada al PAE La Llana, on es va dur a terme la prova pilot.

Imatges relacionades

Foto de grup dels assistents a l'acte (foto: Localpres)
Foto de grup dels assistents a l'acte (foto: Localpres)
Ana María Martínez, presidint l'acte d'obertura de les noves instal·lacions de la multinacional (foto: Localpres)
Ana María Martínez, presidint l'acte d'obertura de les noves instal·lacions de la multinacional (foto: Localpres)
Amb aquestes noves instal·lacions, Continental vol donar resposta a la necessitat d’espai per gestionar els nous projectes assignats a l’empresa (foto: Localpres)
Amb aquestes noves instal·lacions, Continental vol donar resposta a la necessitat d’espai per gestionar els nous projectes assignats a l’empresa (foto: Localpres)
L'alcaldessa i el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local han visitat les noves instal·lacions de Continental (foto: Localpres)
L'alcaldessa i el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local han visitat les noves instal·lacions de Continental (foto: Localpres)