Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament treballa en la nova licitació de quatre obres aturades a causa del desistiment de les empreses adjudicatàries Es tracta dels treballs d’arranjament de les zones verdes d’Els Nius, de consolidació de la xemeneia de l’Escardívol, de millora del cementiri i d’ampliació del CEE Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament treballa en la nova licitació de quatre obres aturades a causa del desistiment de les empreses adjudicatàries

Es tracta dels treballs d’arranjament de les zones verdes d’Els Nius, de consolidació de la xemeneia de l’Escardívol, de millora del cementiri i d’ampliació del CEE Ca n’Oriol

Les obres d’Els Nius han estat unes de les que han quedat aturades per causes alienes al Consistori (foto: Ajuntament de Rubí).
Les obres d’Els Nius han estat unes de les que han quedat aturades per causes alienes al Consistori (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha iniciat els tràmits tècnics i administratius necessaris perquè es puguin reprendre dues obres incloses al Pla d’inversions que han quedat aturades per causes alienes al Consistori. Les empreses que duien a terme els treballs han desistit dels respectius contactes i ara cal tornar a licitar les obres.

Una de les actuacions que s’ha vist afectada per aquesta situació ha estat el projecte d’arranjament de les zones verdes del Sector H (Els Nius), que ha de reordenar, adequar i reparar diferents àmbits d’enjardinat i accessos per a vianants que travessen i rodegen aquesta urbanització. Aquests treballs van arrencar a mitjans d’octubre i els executava l’empresa Tempo Facility Services SLU. L’altre projecte que ha quedat aturat ha estat el de consolidació i reparació de la xemeneia de l’Escardívol, que també es van iniciar a mitjans d’octubre per part de l’empresa Bergavia Obres, SL.

Un cop presentada la renúncia, ara l’Ajuntament ha de quantificar els danys causats a l’administració i incautar la garantia. Després de resoldre els contractes, caldrà tornar a redactar els dos projectes, aprovar-los i preparar la nova licitació.

A banda d’aquests dos casos, hi ha dos projectes més que ja estaven adjudicats i que no han arribat a iniciar-se perquè les empreses adjudicatàries també han desistit dels contractes. És el cas del projecte per a la millora de l’accessibilitat, reforma interior i cobertes de l’edifici administratiu del cementiri municipal de Rubí, adjudicat també a Tempo Facility Services SLU; i el projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, que havia de dur a terme Iberland Inmuebles y Reformas SL.

Hem iniciat de seguida els tràmits pertinents amb l’objectiu que les obres estiguin aturades el menor temps possible i que aquesta situació tingui la menor afectació pels veïns i veïnes”, ha explicat el regidor responsable del servei de Contractació, Rafael Güeto Ortiz.

Segons les previsions dels tècnics municipals, les obres no es podran reprendre fins al 2021.