Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament tornarà a organitzar sortides culturals en el marc del nou programa integral d’activitats per a la gent gran L’objectiu del consistori és programar tot un seguit de propostes que fomentin l’envelliment actiu d’aquest col·lectiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament tornarà a organitzar sortides culturals en el marc del nou programa integral d’activitats per a la gent gran

L’objectiu del consistori és programar tot un seguit de propostes que fomentin l’envelliment actiu d’aquest col·lectiu

L’alcaldessa i la regidora, durant la presentació del nou programa integral d’activitats per a la gent gran (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora, durant la presentació del nou programa integral d’activitats per a la gent gran (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, acompanyada de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha presentat aquest dimarts el nou programa integral d’activitats per a la gent gran, que inclou l’organització, novament, de les sortides culturals adreçades a aquest col·lectiu. L’objectiu d’aquest projecte, que ha estat treballat conjuntament amb les diferents entitats de la ciutat vinculades a la gent gran, és facilitar l’envelliment actiu i potenciar la participació i representació d’aquestes persones en totes les àrees de la vida social i política, tal com recull el Pla de Mandat 2015-2019.

Actualment, el 15,57% de la població de Rubí (prop de 12.000 persones) té més de 65 anys. Es tracta d’un col·lectiu heterogeni que planteja diferents demandes i problemàtiques. El consistori, fruit de l’escolta de les necessitats d’aquestes persones, ha plantejat un programa integral d’activitats divers, amb l’objectiu d’ampliar la qualitat de vida, la participació i l’autonomia de la gent gran.

Així, des de l’inici del mandat, s’han incorporat a l’agenda de la ciutat tot un seguit d’activitats que van dirigides específicament a aquest col·lectiu, com ara la Setmana de la Gent Gran, l’impuls de la recent creada Aula d’Extensió Universitària o la programació d’un taller teatral per abordar el tema dels rumors, entre d’altres.

A més, s’han potenciat moltes de les activitats que ja es realitzaven al municipi, oferint-los un contingut més complet i una visió més general i integral. Alguns exemples són el programa intergeneracional, la creació de nous parcs de salut, el programa Activa’t ─que facilita la pràctica esportiva adaptada a més de 300 persones─, la realització de tallers pel manteniment de les capacitats cognitives i activitats culturals específiques com ara les del Festival Peacock, entre d’altres.

Sortides culturals
Una altra de les activitats que s’han reformulat són les sortides i estades per a la gent gran, que a banda de la vessant més lúdica, ara també gaudiran d’un component cultural i social. “S’han volgut programar un seguit de sortides que complementin l’oferta que existeix per aquest col·lectiu a la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa. Segons Ana María Martínez, fruit de la demanda expressada per la pròpia gent gran de la ciutat, que reclama sortides de més curta durada, en aquesta ocasió es programaran sortides d’un dia, excursions de dues jornades i estades més llargues, que permetran “treballar la vessant més social, els llaços de proximitat”.

Precisament a l’hora d’elaborar aquest nou programa integral d’activitats, i les sortides en particular, el consistori ha contactat amb les entitats vinculades al col·lectiu de la gent gran per dissenyar una proposta adequada a les seves necessitats. “Fa molts mesos que treballem amb les entitats per determinar què cal fer, de manera absolutament relacionada amb el que el col·lectiu de gent gran creu que necessita i que l’administració pot fer per ells”.

En aquests moments s’estan ultimant els tràmits perquè els operadors puguin presentar les seves ofertes. L’Ajuntament preveu que aquest 2017 ja es puguin oferir aquestes sortides culturals a la gent gran de la ciutat.