Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament torna a oferir als rubinencs la possibilitat d’analitzar l’aigua de l’aixeta per comprovar-ne la seva qualitat Les persones que vulguin acollir-se a aquesta campanya, totalment gratuïta, encara poden presentar la sol·licitud fins el 20 de novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament torna a oferir als rubinencs la possibilitat d’analitzar l’aigua de l’aixeta per comprovar-ne la seva qualitat

Les persones que vulguin acollir-se a aquesta campanya, totalment gratuïta, encara poden presentar la sol·licitud fins el 20 de novembre

Una vegada s’hagin analitzat les mostres, l’Ajuntament farà arribar als interessats un informe amb els resultats.
Una vegada s’hagin analitzat les mostres, l’Ajuntament farà arribar als interessats un informe amb els resultats

L’Ajuntament de Rubí impulsa anualment una campanya de recollida d’analítiques per examinar la qualitat de l’aigua de l’aixeta a la ciutat. Les persones que poden acollir-se a aquesta iniciativa, totalment gratuïta pels usuaris, són aquelles que viuen en habitatges ─pisos i cases unifamiliars─ construïts abans del 1980. La finalitat d'aquesta acció és que els propietaris dels immobles analitzats coneguin si l'aigua que circula per la xarxa interna de l'edifici compleix la normativa sanitària que li és d'aplicació. El termini per presentar les sol·licituds per a participar a la campanya finalitza el proper dilluns, 20 de novembre.

El Reial Decret 140/2003 i el Pla de vigilància i control sanitari de les aigües de consum humà de Catalunya determinen els criteris de qualitat de l’aigua destinada al consum humà. Aquest Reial Decret estableix que els ens locals són responsables que es realitzin controls de qualitat de l’aigua a les aixetes utilitzades pels consumidors. Anualment, l’Ajuntament de Rubí recull mostres de diverses dependències municipals (centres administratius, educatius, esportius i edificis d'alta concurrència, entre d’altres) per comprovar la qualitat de l’aigua de l’aixeta. Des de l’any passat, el consistori també estén aquests controls als edificis privats construïts abans de 1980 que ho sol·licitin.

Les persones interessades a participar en aquesta campanya ─particulars o comunitats de veïns─ poden sol·licitar una anàlisi gratuïta omplint un formulari que trobaran a la Seu Electrònica, de manera presencial a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC) o bé a través del telèfon de l'Ajuntament (93 588 70 00, preguntant pel servei de Medi Ambient).

Un cop s’hagin recollit totes les sol·licituds, se’n prioritzaran una quarantena (els punts on es prendran les mostres han de ser representatius de les diferents zones de subministrament del terme municipal). La resta quedaran en llista d’espera pels següents anys. Una vegada s’hagin analitzat les mostres, l’Ajuntament farà arribar als interessats un informe amb els resultats.

Qualitat de l’aigua
L’aigua de consum arriba a casa nostra a través de la xarxa pública. La seva qualitat està garantida fins al punt d’entrada als edificis, però a partir d’aquí entra a la xarxa de distribució interna, on diferents factors poden alterar la seva qualitat. La xarxa interna està constituïda pel conjunt de canonades, dipòsits interns, connexions i aparells instal·lats a partir de la clau de pas que enllaça amb la xarxa pública. Les xarxes internes antigues o amb un estat de manteniment i neteja deficient poden provocar un deteriorament de la qualitat de l’aigua que arriba a les aixetes.

Els responsables de mantenir les instal·lacions en condicions, des de la connexió del servei fins a les aixetes, són els propietaris dels immobles. En el cas d’establiments o comerços, els responsables són els seus titulars. 

Imatges relacionades

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya