Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament tanca un tram de l’avinguda de l’Estatut aquest diumenge al matí per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible El Consistori s’ha adherit un any més a aquesta iniciativa d’àmbit europeu, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament tanca un tram de l’avinguda de l’Estatut aquest diumenge al matí per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible

El Consistori s’ha adherit un any més a aquesta iniciativa d’àmbit europeu, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables

Diumenge al matí, un tram de l’av. Estatut estarà tallat al trànsit (foto: Ajuntament de Rubí).
Diumenge al matí, un tram de l’av. Estatut estarà tallat al trànsit (foto: Ajuntament de Rubí)

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura que, sota el lema Per una mobilitat sense emissions, promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. La iniciativa també pretén visualitzar els possibles canvis que es poden implementar en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i reduir la contaminació.

Des de l’any 2008, Rubí s’adhereix a la proposta europea. Enguany, l’Ajuntament ha optat per celebrar la Setmana de la mobilitat sostenible i segura delimitant un tram de l’avinguda de l’Estatut per al passeig dels rubinencs i les rubinenques. Així, aquest diumenge 20 de setembre, entre les 10 i les 14 h, es tallarà el trànsit al tram de l’avinguda de l’Estatut comprès entre la plaça de l’Agricultura i el carrer de les Basses.

Des de fa mesos, el Consistori treballa per convertir aquesta via en un carrer més de la ciutat ─a mitjans de 2019, l’avinguda de l’Estatut va passar a titularitat municipal després que la Generalitat, responsable fins aleshores de la via, la cedís a l’Ajuntament─. L’objectiu és que esdevingui un carrer pacificat, on la ciutadania hi pugui passejar, hi hagi un carril bici i, tot i que la circulació existirà, aquesta sigui més tranquil·la i, de retruc, es generin menys gasos. “Volem, en definitiva, que l’avinguda de l’Estatut deixi de ser una carretera de pas entre ciutats”, assegura l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. “El tancament al trànsit d’aquest diumenge respon a la voluntat d’evidenciar com serà el futur d’aquesta via: un espai amb una menor presència de vehicles, més amable, segur i sostenible”.

Malgrat el tall de trànsit, es facilitarà l’entrada i sortida d’aquelles persones que disposin d’una plaça d’aparcament en aquesta zona.

L’adhesió rubinenca a la Setmana europea de la mobilitat sostenible i segura també se sustenta en diverses actuacions de caràcter permanent implementades aquest any: s’han convertit quatre quilòmetres de carrers en àrees de convivència amb prioritat per a vianants; s’ha ampliat la zona destinada a vorera d’un tram dels carrers Magallanes i Sant Josep per tal que la ciutadania hi pugui passejar de manera segura; s’ha finalitzat la redacció del Pla d’accessibilitat, i s’han introduït vehicles més eficients energèticament al servei de transport públic urbà.