Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament subvencionarà la col·locació de microxips a 200 animals de companyia de la ciutat El Consistori calcula que només un 10% de les mascotes estan inscrites al Registre censal municipal, un fet obligatori segons l’actual legislació https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/l2019ajuntament-subvencionara-la-col-locacio-de-microxips-a-200-animals-de-companyia-de-la-ciutat/@@images/image/preview

L’Ajuntament subvencionarà la col·locació de microxips a 200 animals de companyia de la ciutat

El Consistori calcula que només un 10% de les mascotes estan inscrites al Registre censal municipal, un fet obligatori segons l’actual legislació

Els propietaris d'animals de companyia estan obligats a identificar i censar les seves mascotes.
Els propietaris d'animals de companyia estan obligats a identificar i censar les seves mascotes

L’Ajuntament de Rubí inicia aquesta setmana una nova campanya d’identificació i cens d’animals de companyia. Amb l’objectiu d’augmentar el número d’animals identificats i censats per tal de poder reduir els abandonaments i augmentar les recuperacions de les mascotes perdudes, el Consistori subvencionarà la col·locació de microxips a 200 animals de la ciutat.

El servei de Tinença d’animals de l’Ajuntament calcula que només un 10% dels animals de companyia que hi ha a Rubí estan inscrits al Registre censal municipal. I és que segons dades de juliol d’aquest any, aquest registre està format per un total de 1.430 animals, entre els quals hi ha 1.373 gossos, 50 gats i 7 fures. Però en canvi, si s’aplica la ràtio calculada per a l’Estat espanyol, segons la qual hi ha 1 gos per cada 9 habitants i 1 gat per cada 15, s’estima que a Rubí hi ha un total de 13.362 animals de companyia (8.351 gossos i 5.011 gats).

L’alta dels gossos, gats i fures al Registre censal municipal, així com la seva identificació mitjançant microxip, és obligatòria segons la legislació actual. La inscripció en aquest registre ha evolucionat de manera ascendent ens els darrers anys, sobretot des de l’any 2010, quan es va iniciar una campanya sancionadora, però encara es troba lluny d’arribar al 100% d’animals registrats. El 2007 només es van registrar 55 noves altes, mentre que l’any 2010 la xifra va augmentar fins a les 122. La tendència ha continuat a l’alça fins ara: 145 noves altes el 2011; 157 el 2012 i 208 el 2013.

Col·locació gratuïta de microxips
L’Ajuntament subvencionarà el microxip i la seva col·locació a 200 animals de companyia de la ciutat (gossos, gats i fures). El Consistori lliurarà aquests microxips als quatre centres veterinaris adherits a la campanya: el Dispensari Veterinari del Vallès, ubicat tant a la carretera de Sant Cugat, 5, com al c/ Gimnàs, 15; al consultori veterinari Cuida tus mascotas, situat al c/ Mare de Déu de Lourdes, 65; i al Centre Veterinari Les Torres, emplaçat a l’avinguda de Can Cabanyes, 2, escala 4, local 137.

Per a poder beneficiar-se d’aquests ajuts cal que els propietaris dels animals de companyia siguin de Rubí, un requisit que s’haurà de demostrar amb les dades de la cartilla veterinària de l’animal. Posteriorment a la identificació de la mascota a través del microxip, els propietaris l’hauran d’inscriure al Registre censal municipal d’animals de companyia i abonar la taxa de 13,50 euros, corresponent al cens i a la placa identificativa amb el número de cens i telèfons de contacte que lliura l’Ajuntament.