Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament s’ofereix a accelerar la construcció de l’Escola del Bosc L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha traslladat al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, la seva predisposició a avançar el finançament del nou edifici en cas que el Govern català decideixi no prioritzar-lo https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament s’ofereix a accelerar la construcció de l’Escola del Bosc

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha traslladat al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, la seva predisposició a avançar el finançament del nou edifici en cas que el Govern català decideixi no prioritzar-lo

El conseller, acompanyat de l’alcaldessa, la regidora i el director de l’Escola del Bosc (foto: Cesar Font).
El conseller, acompanyat de l’alcaldessa, la regidora i el director de l’Escola del Bosc (foto: Cesar Font)

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat aquest divendres l’Institut Torrent dels Alous i l’Escola del Bosc acompanyat de l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i el director territorial d’Ensenyament al Vallès Occidental, Jesús Viñas. En el marc d’aquesta trobada, la màxima responsable municipal ha manifestat la predisposició de l’Ajuntament de Rubí a avançar els diners necessaris per a la construcció de l’Escola del Bosc. “L’Ajuntament farà el que li toca fer: corresponsabilitzar-se de la planificació escolar i acompanyar l’administració competent, que és la Generalitat, en la construcció de l’edifici que aquesta escola necessita per dignificar el seu impecable projecte [...]. Podríem avançar els diners i recuperar-los en el marc d’un conveni amb la Generalitat”, ha anunciat Martínez.

La solució proposada per l’alcaldessa està supeditada a un estudi de necessitats educatives de tota la comarca que estarà enllestit en qüestió de dos o tres mesos. El conseller ha explicat que aquesta anàlisi determinarà “com estan les infraestructures educatives a Rubí i quines necessitats hi ha de reforma, millora, ampliació o nova construcció. La decisió final la prendrem de comú acord amb l’Ajuntament i llavors prioritzarem les actuacions per ordre d’urgència”. Serà en el cas que el nou edifici de l’Escola del Bosc no consti entre les obres prioritàries per a la Generalitat que el consistori prendrà la decisió d’avançar-ne el finançament.

Aquesta possibilitat apropa la construcció d’una escola que, des de fa nou anys, pateix els inconvenients d’unes instal·lacions provisionals. Tal com ha pogut constatar el conseller durant la seva visita, l’acumulació de cursos ha fet que els mòduls i l’espai que els envolta mostrin signes de degradació importants. A més, la pròpia rigidesa d’aquest tipus de construcció ha impedit a l’escola disposar de tots els espais polivalents que necessitaria. De fet, el centre es troba actualment dividit en dos blocs, un dels quals s’ha dotat recentment d’una pista esportiva.

El nou INS Torrent dels Alous
Aquest divendres, el conseller d’Ensenyament també ha pogut conèixer el nou edifici de l’INS Torrent dels Alous, que va obrir les seves portes al setembre coincidint amb l’inici del curs 2018-2019. Després de set anys en mòduls prefabricats, alumnat i personal del centre han experimentat un salt qualitatiu a l’estrenar unes instal·lacions àmplies i modernes, que permeten desenvolupar al màxim el projecte educatiu d’aquest institut.

La primera fase de les obres del centre es va enllestir a temps per a l’inici de les classes i en un termini de dos o tres mesos està previst que finalitzi la construcció de les pistes esportives, el gimnàs i el menjador. El que més preocupa l’equip directiu del centre, però, és el retard en la dotació de mobiliari i material, tal com ha fet saber al conseller durant la seva visita.

Avui hem vist dues realitats de les quals el Departament ja n’era conscient: la problemàtica d’infraestructures que hi ha a Rubí però, alhora, l’excel·lència dels projectes educatius dels seus centres”, ha dit Bargalló, qui ha insistit en la voluntat de treballar la planificació educativa en plena col·laboració amb l’Ajuntament. Un compromís que ha agraït l’alcaldessa: “Després d’un temps complicat, agraeixo al conseller i a la delegació territorial el fet que la planificació educativa comenci a ser una realitat. Hi ha hagut un temps en què no acabàvem de trobar interlocució,; ara això està canviant [...] i comencem a veure la llum al final del túnel”.

Abans de visitar l’Escola del Bosc i l’Institut Torrent dels Alous, el conseller ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcaldessa i altres membres del consistori. El representant del Govern català ha signat al Llibre d’honor de la institució.