Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament resol els dubtes dels veïns i veïnes sobre la futura reforma del parc de Ca n’Oriol L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha liderat la visita al barri i ha respost en primera persona els dubtes que ha ocasionat la reforma del parc urbà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament resol els dubtes dels veïns i veïnes sobre la futura reforma del parc de Ca n’Oriol

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha liderat la visita al barri i ha respost en primera persona els dubtes que ha ocasionat la reforma del parc urbà

L'alcaldessa, parlant del projecte de reforma del parc de Ca n'Oriol amb el veïnat (foto: Localpres).
L'alcaldessa, parlant del projecte de reforma del parc de Ca n'Oriol amb el veïnat (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, acompanyada de diversos regidors i regidores de l’equip de govern, ha visitat aquest dimecres a la tarda el Centre Cívic de Ca n’Oriol, on s’ha reunit amb una nodrida representació de veïns i veïnes de la zona. Les persones assistents han pogut escoltar les explicacions de l’arquitecte municipal responsable del projecte, qui també ha resolt els seus dubtes. Prop d’una setantena de veïns i veïnes han seguit atentament aquests arguments.

Segons ha explicat l’alcaldessa, “el motiu principal de la trobada amb els veïns i veïnes de Ca n’Oriol ha estat explicar-los de primera mà, sense intermediaris, quin és el projecte que volem per al parc”. Sota aquesta premissa, el veïnat de la zona ha pogut conèixer les noves àrees en què es dividirà l’espai verd, els criteris de sostenibilitat amb què s’ha projectat la intervenció, així com la millora de la connexió del barri amb el propi parc, que també es contempla en el projecte original. “És important –ha afegit l’alcaldessa que les persones més properes al parc, i per tant les usuàries habituals, coneguin els detalls del projecte, perquè això els servirà després per destriar entre la realitat i la crítica política”.

Durant la trobada d’aquest dimecres, els veïns i veïnes participants s’han interessat pels accessos i les places d’aparcament que es crearan un cop tiri endavant la reforma del parc. En aquest sentit se’ls ha explicat que el parc s’havia desenvolupat històricament d’esquenes al barri i que, amb aquesta actuació mínima, es milloraran els accessos i els camins existents, a banda d’incorporar-se un carril bici. Tot plegat permetrà obrir l’espai verd al barri.

Una de les principals preocupacions que han mostrat els veïns i veïnes en les seves intervencions ha estat la construcció d’espais amb formigó. Aquesta afirmació ha estat categòricament desmentida per l’equip de govern, qui ha assegurat que l’actuació a Ca n’Oriol mantindrà l’essència del parc i que tots els materials que s’usaran seran permeables i respectuosos amb el medi ambient. També s’ha deixat ben clar que el projecte de reforma preservarà l’actual bosc, l’era i les oliveres, i que ampliarà l’espai funcional amb noves zones de lleure a l’antiga bombonera. De fet, el projecte només intervé en un 7% de l’espai actual.

També han estat recurrents les preguntes sobre l’eliminació d’arbres amb l’execució del projecte de reforma. En aquest sentit, l’equip de govern ha tranquil·litzat als veïns i veïnes, ja que la voluntat no és retallar arbres sinó ampliar-ne els que hi ha ara plantant 368 arbres nous i mantenint les espècies vegetals existents: alzines, lledoners, pins i roures, entre d’altres. Així, es mantindran els arbres, la zona agrícola i l’espai patrimonial.

A banda de tot això, els responsables municipals també han explicat que l’actuació permetrà crear noves zones lúdiques: una dedicada a l’esbarjo, una per a la pràctica esportiva amb cistelles de bàsquet, porteries de futbol i pista de patinatge, una àrea amb maquinària per entrenar a l’aire lliure, una zona d’esbarjo  per a gossos i un espai de pícnic. El projecte amplia la zona d’aparcament i incorpora una zona de jocs d’aigua, dirigida als infants de la ciutat, d’acord amb la voluntat de l’equip de govern de dotar d’infraestructures que converteixin Rubí en una ciutat dels infants. També s’habilitaran dos nous accessos des del carrer Mallorca.