Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reprèn el curs d’horticultura per fomentar la inclusió social d’una desena de joves La iniciativa, que es duu a terme als horts de Cova Solera, capacitarà aquests nois i noies per afavorir la seva inserció al món laboral https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament reprèn el curs d’horticultura per fomentar la inclusió social d’una desena de joves

La iniciativa, que es duu a terme als horts de Cova Solera, capacitarà aquests nois i noies per afavorir la seva inserció al món laboral

Entre d’altres, les persones participaran aprendran com habilitar un sistema de reg (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Entre d’altres, les persones participaran aprendran com habilitar un sistema de reg (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Ajuntament de Rubí torna a posar en marxa aquest dimarts el curs pràctic de jardineria i horticultura dirigit a una desena de joves en risc d’exclusió social. La formació, que ofereix recursos a les persones participants perquè els sigui més fàcil trobar feina, va quedar aturada al març a causa de la situació sanitària provocada per la Covid-19.

El curs l’imparteix la cap de planta dels horts municipals de Cova Solera i membre de la cooperativa L’Ortiga, Dulos Cruset, i aborda diferents aspectes. Les persones assistents aprendran a utilitzar maquinària agrícola ─desbrossadores, motocultors, segadores i podadores d'alçada─; coneixeran com construir un hivernacle i com elaborar un planter ecològic; les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques; com habilitar un sistema de reg, i el marc de plantació i el calendari de cultiu d’un hort ecològic, entre d’altres.

Un cop completada la formació, els i les joves rebran un certificat d’assistència. L’objectiu d’aquesta acció formativa, que s’ha dut a terme sota la coordinació del Servei de Primera Acollida per a Nouvinguts, el Servei de Dinamització Comunitària, els Serveis Socials i el Servei de Sostenibilitat i Medi, és ajudar aquestes persones, que es troben en situació de vulnerabilitat, a introduir-se al mercat laboral. Els horts municipals compleixen així, de nou, la seva funció d’eina d’integració social.