Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep 52 sol·licituds per utilitzar parcel·les dels horts municipals de Cova Solera Entre els col·lectius que se’n podran beneficiar hi ha persones derivades pels Serveis Socials, pensionistes i aturats de llarga durada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament rep 52 sol·licituds per utilitzar parcel·les dels horts municipals de Cova Solera

Entre els col·lectius que se’n podran beneficiar hi ha persones derivades pels Serveis Socials, pensionistes i aturats de llarga durada

Els horts municipals estan ubicats a Cova Solera, al costat de la deixalleria.
Els horts municipals estan ubicats a Cova Solera, al costat de la deixalleria

L’Ajuntament ha rebut un total de 52 sol·licituds per poder utilitzar per a l’autoconsum alguna de les parcel·les dels horts municipals de Cova Solera. El consistori oferia un total de 65 autoritzacions de tres anys de durada, de les quals 16 s’havien reservat prèviament a persones derivades pels Serveis Socials. La resta estaven destinades als següents col·lectius: pensionistes (16), persones aturades de llarga durada (16), altra ciutadania interessada (15) i entitats (2).

Segons els diferents perfils, les sol·licituds rebudes es distribueixen de la següent manera: 20 són de persionistes, quatre de persones que són a l’atur des de fa un any o més, 27 d’altra ciutadania interessada i una d’una entitat. De totes aquestes, cinc s’han hagut de desestimar perquè no complien els requisits del concurs públic.

Des d’aquest dilluns, les persones sol·licitants poden consultar en línia la relació provisional de sol·licituds admeses i excloses i formular-hi al·legacions si ho consideren oportú. Un cop finalitzat el termini de presentació de les mateixes, s’aprovarà el llistat definitiu. Atès que el nombre de sol·licituds d’alguns dels perfils supera les autoritzacions ofertades, es farà un sorteig públic per a la seva resolució.

Un projecte amb múltiples beneficis
Les persones que obtinguin finalment l’autorització podran utilitzar durant tres anys una superfície de terra de conreu de 39 m², de forma individual o col·laborativa amb altres usuaris, d'acord amb els objectius del programa d'horts municipals. Els beneficiaris disposaran d’1 m³/m² anual d’aigua ─si se supera aquest consum d’aigua s’haurà de pagar─, així com de taquilles personals i lavabo situats en un edifici comunitari. A canvi, hauran d’abonar la corresponent taxa municipal per utilització privativa del domini públic, que ascendeix a 57,9 €/any, tot i que es contemplen diverses bonificacions.

Els horts municipals són ecològics, de manera que les persones que no tinguin coneixements en aquesta matèria hauran de fer-ne un curs.

El projecte impulsat per l’Ajuntament persegueix diversos objectius. En l’àmbit de l’agricultura ocupacional, pretén oferir una activitat d’oci que millori el benestar personal de rubinencs a l’atur o en risc d’exclusió; millorar l’alimentació i el subministrament d’aliments a través de l’autoconsum de les parcel·les individuals de l’hort, i oferir un entorn de relació social sa i col·laboratiu on tots els usuaris puguin participar del projecte i de les decisions. Pel que fa a la inserció laboral, es vol donar eines i suport a la ciutadania en àmbits relacionats amb l’agricultura, el processat i la distribució d’aliments. Paral·lelament, es busca fomentar la producció de verdures ecològiques a la ciutat.