Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reordena la circulació a la intersecció entre l’avinguda de l’Electricitat i el passeig de Les Torres La nova prioritat de pas en aquest punt, que entrarà en vigor aquest mateix dijous al vespre, ha estat fruit d’una demanda ciutadana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament reordena la circulació a la intersecció entre l’avinguda de l’Electricitat i el passeig de Les Torres

La nova prioritat de pas en aquest punt, que entrarà en vigor aquest mateix dijous al vespre, ha estat fruit d’una demanda ciutadana

El consistori canviarà la prioritat de pas en aquesta intersecció, donant preferència als vehicles que circulin per l’illot central.
El consistori canviarà la prioritat de pas en aquesta intersecció, donant preferència als vehicles que circulin per l’illot central

L’Ajuntament de Rubí, fruit d’una demanda ciutadana, ha decidit reordenar la circulació a la cruïlla entre l’avinguda de l’Electricitat i el passeig de Les Torres. La solució adoptada pel consistori consisteix en canviar la prioritat de pas en aquesta intersecció, donant preferència als vehicles que circulen per l’illot central respecte als que volen incorporar-s’hi. Les tasques per senyalitzar la nova prioritat de pas es duran a terme al llarg d’aquest dijous, en una única jornada.

La nova regulació de la circulació aporta un seguit de beneficis que deriven de la pròpia configuració de l’illot: la regla de prioritat de pas a l'anella facilitarà una millor comprensió de la intersecció i del seu funcionament i evitarà el seu autobloqueig. D’aquesta manera, la integració del trànsit secundari al trànsit principal es realitzarà amb més seguretat.

També es moderen les velocitats tant a l'entrada i a la sortida de l’illot com a l’anella de circulació, de manera que alentim el trànsit”, ha explicat el regidor d’Obra Pública, Juan López, que ha afegit que “hem pres la decisió de reordenar la circulació en aquest punt arran de la demanda de la ciutadania”. Segons el regidor, “tot i no tractar-se d’un punt negre, perquè aquesta intersecció té una sinistralitat molt baixa, hem decidit escoltar el que ens sol·licitava la població”.

Fins ara, els vehicles que circulaven per l’interior de l’anella havien d’aturar-se i cedir el pas, mentre que a partir d’ara tindran preferència de pas. Per visibilitzar aquests canvis, l'Ajuntament instal·la nova senyalització vertical i modifica la senyalització horitzontal ─la pintada a terra─. Els nous senyals verticals que es col·loquen tenen unes dimensions més grans de l’habitual i disposen de doble reflectància, amb l’objectiu que siguin ben visibles per tots els conductors. Es preveu que la nova senyalització sigui operativa a partir d’aquest mateix dijous al vespre.

Accions per millorar la mobilitat
L’any 2013, l’Ajuntament de Rubí ja va reforçar la senyalització vertical i horitzontal en aquesta intersecció, fet que va coincidir amb una reducció del nombre d’accidents.

L’any 2012 es van registrar cinc accidents en aquest punt, mentre que els anys 2013, 2014 i 2015 se n’han produït tres cada any, tots ells lleus.