Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament renova l’enllumenat de l’aparcament de l’Escardívol per millorar la seguretat i estalviar energia i diners La substitució dels 22 projectors d’il·luminació per tecnologia LED permetrà un estalvi econòmic d’uns 2.200 euros anuals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament renova l’enllumenat de l’aparcament de l’Escardívol per millorar la seguretat i estalviar energia i diners

La substitució dels 22 projectors d’il·luminació per tecnologia LED permetrà un estalvi econòmic d’uns 2.200 euros anuals

Els nous projectors de l’aparcament de l’Escardívol són més eficients (foto: Ajuntament de Rubí).
Els nous projectors de l’aparcament de l’Escardívol són més eficients (foto: Ajuntament de Rubí)

El Consistori ha renovat recentment la il·luminació de la zona d’aparcament de l’Escardívol. L’objectiu d’aquesta actuació ha estat doble: d’una banda, millorar la seguretat de l’espai i, de l’altra, estalviar energia i, de retruc, diners.

La substitució dels 22 projectors que donaven llum a l’aparcament de l’Escardívol per uns de nous es va dur a terme la setmana del 20 al 24 de desembre. Els nous projectors són més eficients, ja que a banda de funcionar amb tecnologia LED, també compten amb un sistema de regulació d’intensitat.

Aquest canvi comportarà un estalvi energètic d’uns 15.370 kWh l’any i un estalvi econòmic de prop de 2.200 euros anuals.

Els treballs duts a terme pel servei de Manteniment de l’Espai Públic han consistit a canviar el cablejat interior de les columnes i substituir les lluminàries actuals, d’una potència de 250W, per projectors LED de 140W regulables en intensitat segons les necessitats. El pressupost d’execució d’aquesta actuació ha estat de 16.500 euros.