Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament realitza cinc actuacions diàries a la via pública durant els primers 100 dies de govern L’alcaldessa marca com a prioritats del seu equip l’ocupació, el suport a les persones més necessitades i la millora de l’espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament realitza cinc actuacions diàries a la via pública durant els primers 100 dies de govern

L’alcaldessa marca com a prioritats del seu equip l’ocupació, el suport a les persones més necessitades i la millora de l’espai públic

L’alcaldessa ha fet balanç dels primers 100 dies de govern (foto: Localpres).
L’alcaldessa ha fet balanç dels primers 100 dies de govern (foto: Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha fet aquest dimarts un balanç positiu dels primers 100 dies de govern municipal. Un període en què, segons la primera edil, “s’han posat les bases per transformar la ciutat però en què, sobretot, [...] hem establert una nova manera de treballar, de fer política, que el que planteja com a prioritari és estar al costat dels nostres veïns i veïnes”. L’alcaldessa ha explicat que “han estat 100 dies intensos i de treball incombustible” que han servit per redefinir les prioritats de l’Ajuntament: la millora de l’espai públic, l’ocupació i el suport a les persones més necessitades.

Pel que fa a les actuacions a la via pública, l’alcaldessa ha destacat l’impuls de tres iniciatives que evidencien la voluntat del nou govern de fer de Rubí una ciutat neta i cuidada: el pla de xoc de millora dels carrers i les places, el pla de xoc de neteja i la campanya per combatre la presència d’excrements de gos al carrer.

La màxima responsable municipal ha xifrat en 500 les actuacions que s’han fet a la via pública en aquests primers mesos de mandat ─una mitjana de cinc al dia─, entre les quals s’inclouen des de reformes per afavorir l’accessibilitat a arranjaments de voreres, urbanitzacions de carrers i places, o la col·locació de nou enllumenat. El nou govern també ha prioritzat la millora d’instal·lacions, amb un especial protagonisme dels equipaments esportius.

Amb la mateixa voluntat de millorar la ciutat, s’ha impulsat l’aprovació del Pla especial de regulació d’activitats extractives, que ha de regular la instal·lació de nous abocadors al terme municipal de Rubí. L’alcaldessa ha reconegut l’esforç realitzat per l’equip redactor d’aquest document i ha mostrat la seva satisfacció per la incidència que tindrà tant en el medi natural com en la qualitat de vida dels rubinencs: “Ens sentim orgullosos d’haver donat compliment a aquest compromís”.

En l’àmbit de l’ocupació, l’alcaldessa ha posat l’accent en les 90 persones aturades que hauran estat contractades per l’Ajuntament aquest 2015 en el marc de diferents plans d’ocupació. 46 d’elles ja estan treballant i la resta seran ocupades abans de finalitzar l’any. Una tercera part d’aquests llocs de treball s’han destinat prioritàriament a aturats majors de 45 anys, un dels col·lectius més vulnerables en l’actual situació econòmica. Pel que fa a un altre dels grups de població prioritaris en matèria d’ocupació, els joves, Martínez ha destacat la posada en marxa a l’edifici Rubí+D d’un punt d’informació del programa de Garantia Juvenil.

El suport a les persones que més ho necessiten ha estat l’altre eix essencial de l’acció de govern. En aquest apartat, l’alcaldessa ha destacat els casals i els ajuts que ha atorgat l’Ajuntament aquest estiu per garantir l’alimentació bàsica i el lleure dels infants de famílies en situació de precarietat econòmica. Prop de 800 nens i nenes s’han beneficiat d’una o altra manera d’aquestes accions, que han tingut un cost per a l’Ajuntament de prop de 135.000 euros.

També en aquest àmbit, Martínez ha posat de relleu l’impuls d’una comissió de treball amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i les accions que s’han dut a terme de forma coordinada amb les entitats per donar resposta a la crisi humanitària dels refugiats.

D’altra banda, també s’ha decidit destinar a polítiques de suport a les persones ─ajuts a les famílies i transport escolar─ els diners que no s’han pogut executar del Pla de mesures anticrisi 2015.

L’alcaldessa ha enumerat igualment alguns dels projectes que s’estan duent a terme en l’àmbit de la Cultura, com per exemple el Peacock Rubí Art Festival, que “anticipa la voluntat d’aquest govern de treballar activament amb els joves”.

Noves maneres de fer política
En el seu balanç dels 100 primers dies de govern, l’alcaldessa ha parlat de noves formes de fer política, exemplificades en projectes com l’Alcaldia als barris, que busca “apropar la gestió municipal a tothom”, o en l’enfortiment de l’administració perquè aquesta sigui més competitiva i eficaç. “Són nous canals i noves maneres de treballar” que, segons l’alcaldessa, també s’han aplicat a la relació amb els sindicats i amb la resta de forces polítiques: “El que volem és governar amb els partits de l’oposició perquè l’objectiu comú és millorar la nostra ciutat”.

Projectes per aquest mandat
L’alcaldessa també ha avançat aquest dimarts alguns dels projectes que materialitzarà el govern municipal durant aquest mandat, com ara la reforma integral dels barris de Ca n’Oriol, Les Torres i el 25 de Setembre; la creació d’una anella verda amb carrils bici; l’ampliació de l’illa de vianants; la finalització de la rehabilitació del Mercat Municipal; la recuperació del Casino per a la ciutat; la implementació del Pla director de polígons; o la sol·licitud del reconeixement de Rubí com a ciutat amiga de la infància.

Hem arrencat amb molta força i molt il·lusionats”, ha dit Martínez, qui s’ha mostrat convençuda que el seu equip disposa dels ingredients bàsics per millorar la ciutat: capacitat de treball, proximitat i ambició.