Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament reajusta els serveis de neteja viària i d’equipaments per prevenir contagis de coronavirus Tot i que aquests dies la deixalleria està tancada, el servei de recollida de residus funciona amb normalitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament reajusta els serveis de neteja viària i d’equipaments per prevenir contagis de coronavirus

Tot i que aquests dies la deixalleria està tancada, el servei de recollida de residus funciona amb normalitat

Es mantenen tots els serveis de neteja viària amb aigua a pressió (foto: Ajuntament de Rubí).
Es mantenen tots els serveis de neteja viària amb aigua a pressió (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha reorganitzat la programació dels serveis de recollida de residus i de neteja viària per garantir la prestació dels serveis essencials ─entre ells, la recollida selectiva dels residus a tot el municipi─ i mantenir les condicions de salubritat a la via pública durant l’estat d’alarma per coronavirus (Covid-19).

La declaració de l’estat d’alarma decretada pel Govern espanyol limita la circulació de persones per totes les vies d'ús públic amb l’objectiu d'aconseguir el màxim confinament domiciliari de la població i, així, evitar la propagació del virus. En aquest sentit, tenint en compte el menor ús dels espais públics que en fa la ciutadania, s'han ajustat els treballs del personal de la neteja viària pel que fa als serveis d'escombrada. En canvi, s'han mantingut tots els serveis de neteja viària amb aigua a pressió que, per protocol d'actuació, sempre s'aplica amb un major percentatge de cloració respecte l'aigua de boca.

Paral·lelament, s’ha incrementat la neteja dels diferents escenaris relatius al transport públic. Els autobusos es renten diàriament amb productes desinfectants homologats, posant especial èmfasi en tots aquells elements amb els quals les persones usuàries hi poden tenir contacte, com ara barres, seients, polsadors, etc. Pel que fa a les marquesines, s’ha augmentat la freqüència de la neteja i aquesta es realitza utilitzant productes desinfectants adients.

Al Mercat Municipal, així com a les diferents dependències municipals que presten serveis mínims, també s’han adoptat mesures més exhaustives de neteja i desinfecció.  

I és que segons un estudi publicat al New England Journal of Medicine, el SARS-CoV-2 pot sobreviure fins a tres dies en superfícies de plàstic i acer inoxidable, i fins a 24 hores sobre cartró.

Recollida de residus
La recollida selectiva de residus és un servei bàsic que està garantit aquests dies. L’Ajuntament recorda a la ciutadania que les deixalles s’han de llençar dins del contenidor corresponent ─orgànica (marró), envasos (groc), paper i cartró (blau), vidre (verd) i resta (gris)─ i recomana obrir-los utilitzant el pedal sempre que sigui possible. Com que es tracta de superfícies de contacte, és important prendre les mesures necessàries i, després de fer les aportacions al contenidor que pertoca, cal rentar-se molt bé les mans.

Amb l’objectiu de contribuir a no saturar el servei, es recomana a la ciutadania que, especialment aquests dies, intenti reduir al màxim les deixalles, així com el volum dels diferents residus que en generen (per exemple, aixafant els envasos de plàstic i plegant els cartrons). També es fa més palesa que mai la necessitat de no malbaratar aliments, comprant amb seny i cuinant-los abans que es facin malbé.

Fins a nou avís, la deixalleria municipal de Cova Solera està tancada i tampoc funcionen els diferents punts de la deixalleria mòbil, així com el servei de recollida de mobles i trastos vells. En aquest sentit, es demana a la ciutadania que emmagatzemi a casa els residus que habitualment porta a la deixalleria fins que es torni a restablir el servei.