Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou una Festa Major lliure de violències masclistes Durant els dies d’activitats nocturnes, s’habilitarà un punt d’atenció a les persones que puguin ser víctimes de qualsevol tipus d’agressió masclista https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Ajuntament promou una Festa Major lliure de violències masclistes

Durant els dies d’activitats nocturnes, s’habilitarà un punt d’atenció a les persones que puguin ser víctimes de qualsevol tipus d’agressió masclista

El punt ‘No és no’ serà a l’Escardívol els dies 27, 28 i 29 de juny, a partir de les 23 h (foto: Ajuntament – Localpres).
El punt ‘No és no’ serà a l’Escardívol els dies 27, 28 i 29 de juny, a partir de les 23 h (foto: Ajuntament – Localpres)

La Festa Major tindrà de nou un punt d’atenció a l’Escardívol per prevenir i atendre possibles casos d’agressions masclistes. Tal com ja s’ha fet en altres esdeveniments multitudinaris, com la Festa Major de l’any passat o el macro concert de Los40 Primavera Pop del mes de maig, l’Ajuntament de Rubí reforçarà durant els quatre dies de Festa Major la campanya “No és no” per lluitar contra les violències masclistes, també en el context de les festes. La iniciativa es desenvolupa amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. L’àmbit de Polítiques de Ciutadania i Drets Civils ha previst un dispositiu de 4 professionals, de les quals dues treballaran de manera itinerant fent sensibilització i intervenció als espais i carrers amb més afluència de públic. Les altres dues persones estaran a la carpa atenent al públic i disposaran també d’un espai més reservat a l’Oficina dels Jocs Esportius Escolars per aquelles situacions que requereixin una atenció més individualitzada i privada. El punt d’informació a l’Escardívol estarà obert els dies 27, 28 i 29 de juny, a partir de les 23 h i fins a l’hora d’acabament de les activitats nocturnes.

A més de l’atenció que s’oferirà des del punt de l’Escardívol, les dones que puguin ser víctimes d’agressions masclistes en qualsevol altre horari poden sol·licitar el suport del personal de l’organització de la Festa Major que anirà sempre amb una identificació visible, del personal dels bars i dels diferents cossos de seguretat (Policia Local 93 588 70 92 i Mossos d’Esquadra 93 581 79 00).  

Durant la Festa Major de 2018, el punt d’atenció ‘No és no’ de l’Escardívol va fer sensibilització a un total de 820 persones i va intervenir en dos casos de noies que s’havien sentit agredides durant algun dels concerts. El material que es va distribuir, enfocat a la prevenció i detecció d’agressions sexistes, va tenir una bona acollida entre la ciutadania.

Rubí disposa des del mes de maig d'un Protocol municipal per a l'abordatge de la violència masclista, un document que vol regular la resposta de l'administració local en situacions de violència envers les dones. El text és un document marc a partir del qual es poden desenvolupar altres protocols específics per a casos de violències concretes, com la mutilació genital femenina o l'assetjament en festes.