Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou una bona higiene dental entre l’alumnat de primària Una quinzena d’escoles rubinenques rebran els kits de la campanya “Dents fortes i sanes” que impulsa l’Agència de Salut Pública https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament promou una bona higiene dental entre l’alumnat de primària

Una quinzena d’escoles rubinenques rebran els kits de la campanya “Dents fortes i sanes” que impulsa l’Agència de Salut Pública

Imatge de la campanya “Dents fortes i sanes”.
Imatge de la campanya “Dents fortes i sanes”

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí col·labora un any més en la campanya Dents fortes i sanes, impulsada per l’Agència de Salut Pública amb l’objectiu de promoure una correcta raspallada dental com a mesura clau per a la prevenció de les càries. Dins d’aquesta iniciativa, 641 alumnes de primer de primària de la ciutat rebran un estoig d’higiene dental que conté un raspall i un tub de pasta de dents fluorada.

Una quinzena de centres educatius, dotze públics i tres concertats, han sol·licitat els kits de la campanya, que distribuirà properament l’Ajuntament. La proposta s’adreça exclusivament a infants de primer de primària perquè es considera que aquests tenen l’edat idònia per aprendre a raspallar-se correctament i mantenir aquest hàbit de salut oral per a la resta de la vida.

   

Cuida’t les dents

En paral·lel al repartiment d’aquests kits d’higiene, l’Ajuntament també ha programat l’exposició Cuida’t les dents, cedida per la Diputació de Barcelona. La mostra, adreçada a alumnat de segon de primària, es pot visitar a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler del 18 al 31 de maig.

L’objectiu de Cuida’t les dents és donar a conèixer la importància que té la salut bucodental per a les dents, tot incidint en els escolars perquè aprenguin a tenir-ne cura. La mostra es complementa amb un taller que ajuda els infants a assimilar bons hàbits d’alimentació i higiene. Els nens i nenes aprenen com és una dent per dins, la funció que té cada peça, què és la càries i què es pot fer per prevenir-la, i els diferents tipus d’aliments i la seva relació amb les dents. També se’ls explica la tècnica correcta de raspallada dental i, un cop finalitzada l’activitat, se’ls obsequia amb un raspall, pasta dental i material de suport per compartir amb la seva família.

313 alumnes de vuit escoles visitaran l’exposició i faran el taller, del qual se n'han programat una dotzena de sessions.

Objectius de Desenvolupament sostenible