Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou la correcta separació dels residus entre la ciutadania a través de la campanya "Recicla! Amb tu cuidem el medi ambient" Gràcies a aquesta iniciativa, es donarà a conèixer el camí que segueixen les diferents fraccions un cop es dipositen als contenidors pertinents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament promou la correcta separació dels residus entre la ciutadania a través de la campanya "Recicla! Amb tu cuidem el medi ambient"

Gràcies a aquesta iniciativa, es donarà a conèixer el camí que segueixen les diferents fraccions un cop es dipositen als contenidors pertinents

Detall d’un dels audiovisuals de la campanya (foto: Ajuntament de Rubí).
Detall d’un dels audiovisuals de la campanya (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí, amb el suport d'Ecoembes i Ecovidrio, ha impulsat Recicla! Amb tu cuidem el medi ambient, una nova campanya de conscienciació sobre la importància de reciclar els residus correctament. La iniciativa es divideix en dues fases: una primera de caràcter informatiu i divulgatiu, i una segona de participativa en què, a través d’un escape room, la ciutadania coneixerà per què és important reciclar i quins residus s’han d’abocar a cada contenidor, entre d’altres.

Segons el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, "la campanya pretén desmuntar la creença que els diferents residus que aboquem en contenidors diferents acaben al mateix lloc. Al contrari: cada fracció rep el tractament adient, amb un circuit propi. Tot el que va al gris, podent anar a un altre contenidor, són diners llençats".

Aquest dimarts, ha arrencat la primera fase de Recicla! Amb tu cuidem el medi ambient, en la qual es donarà a conèixer el camí que segueixen les diferents fraccions un cop es dipositen al contenidor que pertoca. El Servei Educatiu de Residus del Consistori ha preparat diversos materials gràfics i audiovisuals per explicar que reciclar és un hàbit bàsic i senzill que ens permet cuidar el nostre món. "Si no reduïm la quantitat de residus que generem cada dia i no separem les fraccions de manera correcta, estem contribuint a l’esgotament dels recursos, al canvi climàtic i a fer de la natura un entorn degradat, on cada cop és més difícil viure amb salut", ha assegurat el regidor.

Cada rubinenc genera més d’un quilo de residus al dia. Cal tenir en compte que el reciclatge comença a casa, amb el gest quotidià de separar cada residu. Si es fa correctament, es promou l’economia circular, perquè del que es recicla s’obtenen matèries primeres per fabricar nous productes.

 

Malson entre la brossa

A finals de novembre s’iniciarà la segona fase de Recicla! Amb tu cuidem el medi ambient. El Servei Educatiu de Residus ha creat un escape room virtual, titulat Malson entre la brossa, amb l’objectiu de promoure la correcta selecció de residus entre els i les participants.

El públic objectiu de l’activitat seran els i les adolescents, tot i que la proposta estarà oberta a tota la ciutadania. Per aquest motiu, s’han ideat tres nivell de dificultat, per tal que hi puguin jugar des d’infants a partir de 10 anys fins al públic adult.

Recicla! Amb tu cuidem el medi ambient s’emmarca en la campanya Recicla, posa colors a la ciutat que l’Ajuntament impulsa des de l’any 2017.